Yleinen ruokavaliomoka: Tämä pilaa dieettisi hetkessä

Terveelliseksi luulemasi ruoat saattavatkin tehdä huimasti hallaa ruokavaliollesi.

Terveysasiantuntijat kokosivat listan ruoista, joita pidetään terveellisinä, mutta jotka saattavatkin romuttaa painoaan pudottavien dieetin.Listalta löytyvät esimerkiksi oliiviöljy, mehut, smoothiet.

– Voisi luulla, että hedelmä- tai vihannessmoothie on pullollaan vitamiineja ja kivennäisianeita, mutta ne ovat myös kuormattu sokerilla. Joissain on yhtä paljon sokeria kuin virvoitusjuomissa, kertoo Tescon ravintofysiologi Catherine Matthews.

Kaupoissa myytävänä olevissa valmissmoothieissa voi olla huomattavasti enemmän sokeria kuin Coca-Colassa. Hedelmämehut puolestaan pilaavat dieetin hetkessä, sillä ne ovat Matthewsin mukaan nopein keino lisätä painoa. The British Dietetic Association on jo pitkään varoittanut, että hedelmistä ja vihanneksista katoaa paljon ravintoaineita, kun niistä tehdään mehua.

Matthews lyttää myös terveellisen öljyn maineessa olevan oliiviöljyn. Hän huomauttaa, että teelusikallisessa oliiviöljyä on 50 kilokaloria.

Vähärasvaiset tuotteet voivat olla sokeripommeja

Matthew muistuttaa myös, että vähärasvaiset jogurtit ja keksit ovat yleensä kaloripitoisempia kuin normaaliversiot, sillä sokerilla korvataan maun puutetta, kun rasva on poistettu.

Terveellisen ja proteiinipitoisen broilerin kilokalorit puolestaan voivat nousta kolminkertaisiksi, jos rintaleikkeeseen jättää nahan päälle ja kypsentää sen paistamalla.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja