Yksityisyyttään tarkoin vartioiva Hannes Suominen MTV.fin erikoishaastattelussa – edes Google ei tiedä miehestä juuri mitään

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta ja Tuntematon sotilas -elokuvasta koko kansan tietoisuuteen noussut näyttelijä Hannes Suominen kertoo MTV.fin haastattelussa lapsuudestaan ja urastaan.

Videolla Hannes Suominen kertoo harrastuksistaan

Vaitonaisella olemuksellaan ja tanssitaidoillaan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa katsojat hurmannut näyttelijä Hannes Suominen kertoo olevansa tarkka yksityiselämästään. Mies ei ole kiinnostunut antamaan haastatteluja – ja tämän puolesta puhuu myös se, ettei hänestä löydy googlettamalla juuri lainkaan tietoa.

Turun kaupunginteatterissa tällä hetkellä näyttelevä Suominen kertoo nyt poikkeuksellisesti omasta elämästään. 37-vuotias mies kasvoi teatterimaailman keskellä Salossa ja päätyi näyttelijäksi olosuhteiden myötä.

– Minusta tuli pikkuhiljaa näyttelijä. En koskaan päättänyt sitä. Olen käynyt paljon teatterissa lapsena. Se maailma on ollut lapsuudesta asti läsnä, Suominen kuvailee.

Suomisen näyttelijäura lähti jo heti nuorena alkuun menestyksekkäästi. Paimion musiikkiteatterilinjan ja Outokummun teatterikurssin jälkeen ovet Teatterikorkeakouluun aukenivat hänelle ensimmäisellä yrittämällä, vaikka moni menestynyt näyttelijä on joutunut hakemaan opinahjoon lukuisia kertoja.

– Pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisälle. Olin tosi nuori silloin 18-vuotias. Pääsin sinne ja siellä vasta valkeni, että tästähän voisi tulla ammatti.

"Se oli niin paljon enemmän kuin roolityö"

Suominen hurmasi katsojat Aku LouhimiehenTuntematon sotilas -elokuvan tähtenä. Hannes teki elokuvassa Vanhalan roolin, jonka hän nostaa uransa tähtihetkiin.

– Se oli niin paljon enemmän kuin roolityö. Siitä jäi ystäviä ja se oli kokonaisvaltainen kokemus.

Freelance-näyttelijän elämään kuuluu työnhaku. Mies kertoo näyttelijöitä olevan nykyään hyvin paljon – ja tämä tekee roolien saamisesta erityisen hankalaa. Erityisen olennaista on se, minkälaista henkilöä ohjaaja etsii tuotantoonsa.

– Minua ei palkata tietynlaisiin rooleihin. Riippuu täysin, minkälainen tyyppi on: Miltä näyttää ja miltä ne näyttävät vastanäyttelijän kanssa. Niihin ei voi vaikuttaa, Suominen toteaa.

"Ujoja näyttelijöitä on todella paljon"

Miehen lempeästä luonteesta kumpuaa ujous ja hyväntuulisuus. Suorasukaiset ja selkeät vastaukset tanssikisassa saavat katsojat janoamaan lisää tietoa mystisestä Hanneksesta. Tämä on Suomiselle vierasta, sillä ujous on ollut hänen elämässään aina läsnä.

– Lapsena olen ollut todella ujo. Varmasti vieläkin. Siinä on ristiriita, että on näyttelijä ja on ujo. Ujoja näyttelijöitä on kuitenkin todella paljon. Se ei ole mitenkään ole harvinaislaatuista, Suominen toteaa. 

– Minun persoonani ei jotenkin liity siihen näyttelemiseen kuitenkaan, Suominen jatkaa.

Suominen kertoo ujoutensa näyttäytyvän arjessa eri tilanteissa, riippuen seurasta ja ilmapiiristä.

Seuraavaksi näyttelijätähti suuntaa komedian pariin. Hän esiintyy Peacock-teatterin Sketsijengi-näytelmässä. Suominen on aina kokenut, että komedia on erityisen lähellä hänen sydäntään.

– Siinä koen olevani hyvä, Suominen toteaa.

Tanssii Tähtien Kanssa MTV3-kanavalla su klo 19.20

Tuija Tähtien Kanssa la klo 21

Lue myös:

    Uusimmat