Yksi twiitti maksoi Teslalle kymmeniä miljoonia – nyt näyttää siltä, että Elon Muskin heitto voi käydäkin toteen

4:08
Jaakko sai kunnian vastaanottaa Suomen ensimmäisen Tesla Model X:n vuonna 2016.

Teslan osakkeen arvo on noussut toukokuun jälkeen yli 100 prosenttia.

Sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk tunnetaan ahkerana Twitterin käyttäjänä.

– Harkitsen Teslan vetämistä pörssistä 420 dollarin osakehintaan. Rahoitus turvattu, Musk kirjoitti elokuussa 2018 kesken pörssipäivän.

Sijoittajien närkästykseksi kyseessä vaikutti olevan lähinnä vitsi. Musk joutui Yhdysvaltain finanssivalvojan hampaisiin ”harhaanjohtavan ja paikkansa pitämättömän” lausunnon antamisesta.

Jupakan sopimiseksi Musk joutui maksamaan finanssivalvojalle noin 20 miljoonaa dollaria. Syyllisyyttään väärinkäytöksiin Musk ei joutunut myöntämään.

Yhtiön osaketta lyötiin sen jälkeen pörssissä ankarasti. Tämän vuoden toukokuuhun yhtiön arvosta suli yli puolet, ja alimmillaan osake käväisi alle 190 dollarissa.

Sijoittajat näkivät ongelmia myös jatkuvasti vaihtelevissa julkisuuteen annetuissa tuotantoluvuissa ja siinä, että yhtiö teki toistuvasti tappiota.

Osakkeen arvo kovassa nousussa

Mielenkiintoista kyllä, Teslan osake saavutti tällä viikolla kaikkien aikojen ennätyslukemat, jotka lähentelevät Muskin profetoimaa summaa. Nasdaqiin listattu osake sulkeutui keskiviikkona 393,15 dollarin hintaan. Toukokuusta nousua on yli 100 prosenttia.

Taustalla on ainakin se, että yhtiö ilmoitti vuoden kolmannella neljänneksellä yllättäen olevansa voitollinen.

Tällä viikolla yhtiö myös ilmoitti, että suositun Model 3:n hintaa aiotaan leikata jopa 20 prosenttia Kiinassa. Yhtiö on satsannut miljoonia Shanghaihin rakennettavaan jättitehtaaseen, sillä se haluaa kilpailla maan markkinoille työntyvien muiden autovalmistajien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja