Elon Musk oikeuteen osakemarkkinoiden manipuloinnista? Äkillisesti noussut kurssi aiheutti shorttaajille isot tappiot

0:53

Tesla-pomon viimeviikkoinen twiitti on saanut aikaan melkoisen kohun. Viranomaiset tutkivat asiaa, ja Teslaa vastaan vetoa lyöneet haluavat toimitusjohtajan oikeuden eteen.

Pääkuvan video

Elon Musk esitteli Tesla Semin

Kerroimme viime viikolla Teslan toimitusjohtajan Elon Muskinkohua herättäneestä twiitistä. Musk ilmoitti suunnittelevansa Teslan vetämistä pois pörssistä 420 dollarin osakehinnalla. Kyseessä olisi 70 miljardin kokonaisarvollaan historian suurin buyout, mutta Muskin twiitin mukaan rahoituspuoli olisi jo kunnossa.

Sosiaalisessa mediassa tehty ilmoitus käänsi Teslan kurssiin roimaan nousuun, minkä vuoksi kaupankäynti yhtiön osakkeilla jouduttiin keskeyttämään.

Twiitin jälkeen Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova Securities and Exchange Commission eli SEC ilmoitti tutkivansa Muskin toimia. Ongelmaa ei ole, mikäli twiitin sisältö perustui todellisiin suunnitelmiin ja Muskin mainitsema rahoitus on olemassa.

Nyt vettä ovat kuitenkin lisäämässä myllyyn osakesijoittajat, jotka ovat ilmoittaneet haastavansa Muskin oikeuteen. He väittävät, että 20 prosenttia yhtiöstä omistavan Muskin twiitin ainoa tarkoitus oli nostaa yhtiön osakkeen arvoa ja näpäyttää shorttaajia eli osakkeen putoamisesta taloudellisesti hyötyviä sijoittajia.

Omien sanojensa mukaan kymmeniä tuhansia dollareita Muskin twiitin myötä menettänyt Kalman Isaacs uskoo, ettei toimitusjohtajan ilmoitus ollut perusteltu, ja että rahoitus olisi kaikkea muuta kuin kunnossa. Mikäli Muskin somessa tehdylle ilmoitukselle ei ole ollut todellisia perusteita, odottaa häntä potentiaalisesti jopa miljoonien dollarien korvausvaatimukset.

Lähde: Bloomberg

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja