Yksi kuva kertoo, miksi lasten ei koskaan pitäisi nukkua ovi raollaan: "Suljettu ovi olisi voinut pelastaa hengen"

7:12
Videolla keskustellaan kodin paloturvallisuudesta. Onhan sinulla varmasti kaikki nämä asiat kunnossa?

Makuuhuoneiden ovet kannattaa aina sulkea yöllä, sillä se voi estää tulipalon leviämisen huoneesta toiseen, muistuttaa yhdysvaltalainen palolaitos Facebook-sivuillaan.

Moni pieni lapsi tykkää nukkua ovi hiukan raollaan, sillä se saa tuntemaan, etteivät vanhemmat ole niin kaukana ja huoneeseen saattaa kantautua hiukan valoakin.

Newyorkilaiset palomiehet muistuttavat kuitenkin tuoreessa Facebook-julkaisussaan, miksi lastenhuoneen ovi olisi tärkeää pitää yöaikaan kiinni. Siinä voi olla kyse elämästä ja kuolemasta.

Cold Spring Harborin palolaitos jakoi kaksi kuvaa palaneesta ovesta, sen molemmilta puolilta. Toinen puoli ovesta on mustunut tulipalossa täysin, mutta toisessa on vielä valkoinen väri tallella.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Vanhempana on vaikea vakuuttaa pieniä lapsia nukkumaan ovi suljettuna, he aina haluavat sen olevan hiukan auki. Teen paljon tulipalojen ennaltaehkäisy[opetusta] kouluissa, ja yksi asia, jota yritän painottaa lapsille, on, kuinka tärkeää on nukkua ovet suljettuina, Cold Spring Harbor Fire Departmentin julkaisu alkaa.

– Tämä aamuna New Fairfieldin paloaseman jäsenet yhteistyössä muiden apuyksikköjen kanssa reagoivat asumusrakennuspaloon. Talonomistajat ja heidän koiransa voivat kaikki hyvin. Alla olevat kuvat ovat oiva esimerkki sen tärkeydestä, että makuuhuoneen ovet pidetään kiinni nukkumisen ajan.

– Vaikka oven etuosa on vakavasti vaurioitunut, suljettu ovi suojasi makuuhuonetta ja sen sisältöä. Jos tämä olisi ollut varattu makuuhuone, suljettu ovi olisi voinut pelastaa hengen. Palon aiheuttaja ja alkuperä ovat selvityksen alla, paloasema jatkaa.

Julkaisu kerää kiitosta

Viikko sitten tehtyä julkaisua on jaettu jo tuhansia kertoja. Monet vanhemmat ja muut ovat kiitelleet paloasemaa vinkin jakamisesta. Osa kertoo, ettei ole koskaan kuullutkaan siitä, ja osa sanoo sulkevansa lastensa ovet tästä lähtien aina yöksi.

Kaikki eivät kuitenkaan olleet aivan vakuuttuneita paloaseman neuvosta.

– Lapset, jotka eivät voi nukkua ovet kiinni, ovat levottomia lapsia, jotka tarvitsevat vanhemmistaan erossaolon vähentämistä yöllä. Avoin ovi on vähintä, mitä he voivat tehdä, koska silloin he voivat vähintään kuulla vanhempansa. Kyllä, heidän varoittamisensa tulipalon vaarasta saa varmasti heidät nukkumaan paremmin, eräs kommentoi.

Muista palovaroittimet ja paloharjoitukset myös kotona!

Cold Spring Harbor Fire Department jakoi julkaisussa myös muutaman muun vinkin kodin paloturvallisuudesta huolehtimiseen.

– Palovaroittimet tulisi asentaa sekä yhteisiin tiloihin että kodin makuuhuoneisiin.

– Paloharjoitukset kotona ovat yhtä tärkeitä kuin sellaiset koulussa. Se on myös iso asia, josta puhun. On aina hyvä, että ulkona on ”tapaamispaikka”. Ehkä postilaatikko tai puu etupihalla.

Lähteet: Facebook, Kidspot

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja