Mainos

Yhtenäinen ilme ruokailu-, tv- ja olohuoneisiin

Tällä kertaa muutoskohde sijaitsee Hattulassa lähellä Hämeenlinnaa ja täällä on viimeistelty rivitaloasunnon remonttia. Asunnossa on neliöitä kaiken kaikkiaan 100, mutta muutos keskittyy sen n.45 neliöiseen yhtenäiseen ruokailu-, olohuone ja tv:n katselutilaan. Muutoksen suunnitteli Henna Ahonen.

Tasan vuosi sitten pariskunta osti tämän rivitaloasunnon ensimmäiseksi yhteiseksi kodikseen. Myöhemmin keväällä aloitettiin täysremontti koko asunnossa, ja nyt ahkeran aherruksen jälkeen kaikki on onnellisesti valmista.

Koska molempien asukkaiden aiemmat kodit ovat olleet hyvin värikkäitä ja runsaita, haluttiin tästä kodista erilainen. Oikeastaan aivan vastakohta entiseen: rauhallinen ja rentouttava tunnelma, tunne, että on tilaa olla ja hengittää, paljon valkoisia pintoja, mutta ei kuitenkaan liian steriiliä.

Sekä olo- että tv-huoneen taustaseinät tapetoitiin kodikkaan ruskealla, vähän pehmeäpintaisella tapetilla. Samasta tapettisarjasta löydettiin myös olohuoneen ja keittiön ympyräaiheiset tapetit muuten tyhjyyttään huutaville seinille.

Tapetteihin päädyttiin koska pariskunnalta ei löytynyt, eivätkä he olleet myöskään aikeissa hankkia taidetta.

Pienistä yksityiskohdista mainittakoon ympyräkuvio, joka tapetin lisäksi toistuu hauskasti myös lampunjaloissa ja tekstiileissä.

Myös muutamia mieleisiä kalusteita hankittiin, kuten uusi sohva ja tummat sivupöydät, jotka yhdessä mustan flyygelin ja maton kanssa ryhdittävät muuten hyvin vaaleaa tilaa. Vanha flyygeli, jota soittavat perheessä muuten molemmat, kaipasi arvoisensa taustan ja niinpä sen taustalle teetettiinkin ihan ohuesta kankaasta oikein runsas verho.

Tv-huoneen tummempi tunnelma

Tv-huoneessa haluttiin käyttää vähän enemmän väriä ja luoda tummempi tunnelma. Niinpä tv:n taustaseinä maalattiin tumman lilaksi ja samaa värimaailmaa löytyy myös valaisimista ja tyynyistä. Vanha tv-taso säästettiin, mutta sekin sai tummaksi petsatun massiivitason päälleen, jotta se saatiin paremmin sopimaan muuhun kalustukseen.

Kaikkia haluttuja kalusteita ei löytynyt valmiina kaupasta. Sekä tv- että olohuoneen suuret patterit haluttiin vähän näkymättömimmiksi. Puuseppä Niina Ahosen käsissä ikkunoiden eteen valmistuikin linjakkaat kalustemaiset tasot.

Jo suunnittelun alkuvaiheessa oli otettu huomioon se, että jostain tulisi löytää paikka hormittomalle takalle. Ja se löytyikin saarekkeen toiselta puolelta vastapäätä sohvaryhmää.

Paljon puuhaa on nyt takana sekä asukkailla, remonttiryhmällä, että suunnittelijallakin.

Mukavan yhteistyön jälkeen on tunne ihanan palkitseva, kun lopputulokseen ovat tyytyväisiä kaikki osapuolet! Ja mikä parasta, asukkaat pääsevät aloittamaan uuden vuoden valmiissa kodissa!

Olohuoneen pöytävalaisimet, Linum- raitatyynyt, pellavatyyny ja silkkityyny, hurrikaani- lasilyhdyt olohuoneessa, kynttilän sammutin, hopeinen kynttelikkö, suklaalautanen, lautasliinat kattauksessa, kahvi, tee ja sokeripurkit keittiössä, maito- ja vesikannut, avainrasia, lyhty ja teräksinen pöytävalaisin tv-huoneessa sekä goodis ja popcorn kulhot:

SISUSTUS NIDO

Raatihuoneenkatu, Hämeenlinna 03-6534 437 www.sisustusnido.fi

Ikkunatasot pattereiden edessä, mittatilauksena puusepällä teetetty:

Puuseppä NIINA AHONEN 040- 7767 974

Hormiton Blomus- ekotakka malli- Chimo-ekotakka 100x70x19:

NOA Home, www.noa.fi

Ruskea yksivärinen tapetti Midnight Casadeco 13451406, oh- ympyrätapetti Midnight Casadeco 13471202, keittiön ympyrätapetti Midnight Casadeco 13476121:

TÖÖLÖN TAPETTI JA VÄRI OY Messeniuksenkatu 1 Helsinki 09- 8678 1651 www.varisilmatoolo.fi

Ruokaryhmän tuolit, Hanna Korvelan matto tv-huoneessa:

SISUSTUSTALO LEHMUSTO Kasarmikatu 5 Hämeenlinna 03- 682 4611 www.sisustustalolehmusto.fi

Vanha teak- lipasto, vanha tuoli, tummat lampunjalat tv-huoneessa, kynttelikkö himmeli ja kynttilät ruokapöydän päällä, lautasliinarenkaat:

PENTIK Sibeliuksenkatu Hämeenlinna 020- 722 0312 www.pentik.com

Ohut harsomainen verhokangas flyygelin takana ja verhon ompelu:

KANGASTALO KILOMETRI OY Hallituskatu Hämeenlinna 03- 6171 730 ompelija Pauliina Raatikainen www.kilometri.fi

Kukat ja kukka-asetelmat, liaaniköynnös takan alla:

KAISAN KUKKA Kirkkorinne 4, Hämeenlinna 03-675 6667

Ruskea rahi tv-huoneessa. Rahista saa myös vuoteen:

KOTI-IDEA Katsastusmiehenkuja 5, Hämeenlinna 0207 99 6290 www.koti-idea.fi

Tv-huoneen lila maalisävy, maalina himmeä Harmony, sävy M426:

TIKKURILA 09- 857 731 Vantaa www.tikkurila.fi

Massiivitammi-tasot tv-kalusteen päälle, taso on petsattu ebenpuusävyllä:

SUOMEN RAKENNUSTARVIKKEIDEN YLIJÄÄMÄVARASTO OY

Keksikatu 4, Hämeenlinna 010- 820 8800 www.ylijaama.fi

Tummat sivupöydät sekä olo- että tv- huoneessa:

DECO PARTNERS Hämeenpuisto 33 Tampere 03- 222 6692 www.deco-partners.fi

Designers guildin kukkatyynyt ja pinkki torkkupeitto, ympyrä kuvioinen tyyny ja ruskea torkkupeitto, ja kukikas tyyny olohuoneen sohvalla:

STOCKMANN, Helsinki

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.