Mainos

Yhteenottoja Bushin vastaisessa mielenosoituksessa Lontoossa

Yhdysvaltojen presidenttiä George W. Bushia vastustavien mielenosoittajien ja poliisin välille on syntynyt yhteenottoja Lontoossa.

Poliisi on joutunut käyttämään pamppuja hajottaakseen parituhatpäisen mielenosoittajajoukon, joka oli kerääntynyt parlamenttiaukiolle. "George Bush, terroristi!" oli yksi mielenosoittajien iskulauseista.

Yhdysvaltojen ja Britannian johtajat vakuuttivat aiemmin päivällä kilvan, ettei mailla ole erimielisyyksiä Irakissa olevien joukkojen vetäytymisaikataulusta.

Bush saapui eilen Britanniaan, joka on hänen Euroopan jäähyväiskiertueensa viimeinen matkakohde. Samana päivänä Bush sanoi Observer-lehden haastattelussa, että brittijoukkojen vetäminen Irakista pitäisi tapahtua Irakissa vallitsevien olojen perusteella eikä jonkin ennakkoaikataulun mukaisesti.

Observer-lehti tulkitsi Bushin varoittaneen pääministeri Gordon Brownia, mutta Valkoinen talo torjui tällaisen tulkinnan ja vakuutti, ettei Yhdysvalloilla ja Britannialla ole Irakia koskevia erimielisyyksiä.

Irakissa on enää 4200 brittisotilasta, useimmat heistä Etelä-Irakissa sijaitsevassa tukikohdassa. Britannia on antanut ymmärtää, että nämäkin joukot kotiutetaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Bush keskustelee tänään Brownin kanssa. Bushin ja Brownin välien ei uskota olevan yhtä läheiset kuin Bushin ja Brownin edeltäjään Tony Blairin välit olivat.

Bush ja hänen vaimonsa Laura tapasivat eilen kuningatar Elisabethin Windsorin linnassa lähellä Lontoota teetuokion merkeissä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.