Yhdysvaltojen nopein juoksija selvillä: Justin Gatlin hyytyi välierässä – kuusinkertainen olympiavoittaja jahtaa MM-kisapaikkaa ensimmäistä kertaa 13 kuukauteen

Yleisurheilun Yhdysvaltojen mestaruuskisat kilpaillaan tänä vuonna Iowan Des Moinesissa. Lauantaiaamuna Suomen aikaa huomion varasti miesten 100 metrin kilpailu.

Yhdysvaltojen mestaruuden lisäksi panoksena ovat paikat Dohan MM-kisoihin.

Chris Coleman osoitti valmistautumisensa syksyn kilpailuihin olevan aikataulussa, kun 23-vuotias otti voiton ajalla 9.99. Välierissä Coleman kellotti 9.96.

Hopeaa otti kuuden tuhannesosan erolla Mike Rodgers ennen samaan aikaan 10.12. päätynyttä Christopher Belcheriä.

Kaksikko matkaa MM-kisoihin Colemanin kanssa, joka pitää hallussan tämän kauden maailman kärkitulosta ajalla 9,86.

– Se tuntui aika kevyeltä. Toivoin, että järjestäjä olisi kääntänyt kilpailun ympäri, jolloin meillä olisi ollut myötätuuli, mutta juoksu tuntui hyvältä ilmankin, MM-hopeamitalisti Coleman sanoi voitostaan Reutersin mukaan.

– Yhdysvaltojen nopeimman titteli merkitsee minulle paljon. Yhdysvallat on 100 metrin juoksussa huipulla juuri nyt. Se on iso juttu, Coleman sanoi USA Today -lehden mukaan.

Matkan maailmanmestaruuden ennakkosuosikkeihin lukeutuva Coleman osallistuu sunnuntaiaamuna Suomen aikaa myös 200 metrin kilpailuun.

Yhdysvaltain suurin pikajuoksutähti Justin Gatlin juoksi välierässään kolmanneksi ajalla 10.60. Finaalin lähtösuoralla Gatlinia ei nähty.

Gatlinilla on hallitsevana maailmanmestarina automaattinen pääsy Dohan kisakoneeseen.

Naisten mestaruuden voitti Teahna Daniels ajalla 11.20 ennen viisi sadasosaa jäänyttä English GardineriaMorolake Akinosun otti kolmannen sijan ajalla 11.28.

Kuusinkertainen olympiavoittaja Allyson Felix jatkoi taisteluaan Dohan MM-paikasta naisten 400 metrin kilpailussa. Felix eteni finaaliin välieränsä kolmantena ajalla 51.45. Aika oli kahdeksasta finaaliin selvinneestä viidenneksi nopein.

33-vuotias Felix kilpailee ensimmäistä kertaa 13 kuukauteen synnytettyään tyttären marraskuussa.