Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon vahvistaa: amerikkalainen lentokone on pudonnut Afganistanissa

1:32

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon vahvisti maanantaina, että amerikkalainen tiedustelukone on pudonnut Afganistanissa. Pentagonin mukaan Bombardier E-11A-tyyppistä tiedustelukonetta ei ammuttu alas.

– Turman syytä tutkitaan, mutta mikään ei viittaa siihen, että maahansyöksyn olisi aiheuttanut vihollisen tulitus, kertoi Pentagonin edustaja Sonny Leggett tiedotteessa.

Puolustusministeriö ei kertonut, kuinka monta ihmistä koneessa oli.

Taleban-järjestö kertoi aikaisemmin päivällä pudottaneensa amerikkalaisen tiedustelukoneen Ghaznissa Afganistanin itäosassa. Ghazni on valtaosin talebanien hallussa, joten viranomaisten pääsy koneen luokse on hankalaa.

Ensimmäiset tiedot koneen putoamisesta tulivat jo päivällä, mutta tuolloin ei tiedetty, millainen kone oli kyseessä. Tuolloin arveltiin, että kyseessä olisi ollut Afganistanin kansallisen lentoyhtiön Ariana Airlinesin kone, mutta lentoyhtiö kiisti tiedot. Lentoyhtiön mukaan kaikki sen maanantain lennot ovat laskeutuneet turvallisesti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja