Taleban kertoo pudottaneensa tiedustelukoneen Afganistanissa – Yhdysvallat ei vahvista

1:32
Tiedot pudonneesta koneesta ovat olleet ristiriitaisia.

Taleban-järjestö kertoo pudottaneensa amerikkalaisen tiedustelukoneen Afganistanin itäosassa. Yhdysvallat ei ole vahvistanut asiaa. BBC:n mukaan kone putosi Deh Yakin piirikunnassa Ghaznissa. Ghazni on valtaosin talebanien hallussa, joten viranomaisten pääsy koneen luokse on hankalaa.

Sosiaalisessa mediassa leviävien videoiden perusteella kyseessä olisi amerikkalainen Bombardier-tiedustelukone. Vahvistamattomien tietojen mukaan koneessa olisi ollut joukko amerikkalaisia sotilaita.

Ensimmäiset tiedot koneen putoamisesta tulivat jo päivällä, mutta tuolloin ei tiedetty, millainen kone oli kyseessä. Tuolloin arveltiin, että kyseessä olisi ollut Afganistanin kansallisen lentoyhtiön Ariana Airlinesin kone, mutta lentoyhtiö kiisti tiedot. Lentoyhtiön mukaan kaikki sen maanantain lennot ovat laskeutuneet turvallisesti.

Lentoturmat ovat tavallisia Afganistanissa. Edellisen kerran siviilikone putosi Afganistanissa toukokuussa 2010, kun Pamir Airwaysin lentokone putosi huonossa säässä Kunduzissa maan pohjoisosassa. Koneessa oli kuusi miehistön jäsentä ja 38 matkustajaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja