Yhdet aika-ajot takana – F1-naurunaiheeksi muuttuneen Williamsin tilasta heti musertava paljastus

Williamsin F1-autossa on perustavanlaatuinen ongelma, jonka korjaaminen vie kuukausia, tulokaskuski George Russell paljasti lauantaina Australian GP:n aika-ajojen yhteydessä.

Barcelonan talvitesteissä ongelmissa olleen Williamsin uskottiin olevan kauden avanneiden aika-ajojen hitain talli. Sitä se oli, ja vieläpä selvällä marginaalilla. 

Russell oli tuloslistan 19:s, kun autoaan kolhinut Robert Kubica jäi viimeiseksi. Russellin ero 18. sijaan oli 1,3 sekuntia.  

Aika-ajojen jälkeen Russell avasi lohduttomaan tilaan valahtaneen Williamsin vaikeuksia. 

– Autossa on yksi perustavanlaatuinen ongelma, josta en halua keskustella julkisesti. Tiedämme mikä se ongelma on, mutta emme voi vain herätä maanantaina ja korjata sitä, Russell aloitti racefans.netin mukaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Australian GP suorana 15.-17.3.
Su: Australian GP klo 07.10, ennakkotunnelmat klo 06.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Noin keskeisen asian korjaaminen vaatii kuukausien kehitys- ja simulaattorityötä. Sitä tilanne vaatii, joten tässä menee vielä useampi kisa ennen kuin voimme taistella. 

Kubica ei uskaltanut arvioida aikataulua, jolla Williams voisi nostaa suoritustasoaan. 

– En halua tehdä sitä, sillä viime vuonna tiesimme auton ongelmista vielä aikaisemmassa vaiheessa, ja suorituskyky pysyi tästä huolimatta melko lailla samanlaisena, puolalainen kommentoi.   


Lue myös:

    Uusimmat