Xiaomi-älypuhelimet DNA:n myyntiin tänään – aluksi neljä mallia

Maailman neljänneksi suurimman älypuhelinvalmistajan, kiinalaisen Xiaomin, älypuhelimet tulevat ensi kertaa myös operaattorimyyntiin Suomessa. Xiaomin laitteiden myyjänä aloittaa DNA. Neljä ensimmäistä älypuhelinmallia tulevat myyntiin tänään DNA:n myymälöissä ja verkkokaupassa.

Xiaomin puhelimet DNA:n valikoimassa

Ensimmäisenä DNA:n valikoimaan tulevat Xiaomin uusimmat, Redmi- ja Mi-sarjojen älypuhelimet Mi Mix 2S, Redmi 5, Redmi 5 Plus ja Mi A1.

  • Xiaomi Redmi 5: hinta 169 €
  • Xiaomi Redmi 5 Plus: hinta 199 € (32 Gt) ja 239 € (64 Gt)
  • Xiaomi Mi A1: hinta 229 €
  • Xiaomi Mi MIX 2S: hinta 599 (64 Gt) 649 € (128 Gt)

Tähän asti Xiaomin laitteita on Suomessa myynyt Xiaomi-mi-verkkokauppa sekä suuremmista jälleenmyyjistä muun muassa Verkkokauppa.com. Myyntiintulo operaattorin kautta on merkittävää, sillä Xiaomin laitteiden näkyvyys paranee nyt huomattavasti, ja mukaan tulevat tutut operaattorimyynnin edut, kuten koroton ja kuluton maksuaika. DNA ilmoittaa olevansa Xiaomin ensimmäinen virallinen jälleenmyyjä Suomessa.

”Xiaomin puhelimet ovat loistava lisä tuotevalikoimaamme. Xiaomin kohderyhmää ovat erityisesti huippuspeksejä arvostavat nuoret kuluttajat. Xiaomi panostaa vahvasti myös tuotteidensa käytettävyyteen ja designiin. Yhä useammat kuluttajat haluavat erottautua myös puhelimensa brändin osalta valtavirrasta, ja tähänkin kysyntään Xiaomi on erinomainen vastaus”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”On ilo päästä työskentelemään yhdessä maailman innovatiivisimman älypuhelinvalmistajan kanssa, ja olemme mielissämme voidessamme mahdollistaa DNA:n ja Xiaomin yhteistyön, jonka ansiosta Xiaomin korkealaatuiset mutta erittäin edulliset tuotteet saadaan nyt laajasti myös Suomen markkinoille. Olemme huomanneet, että myös Suomessa on runsaasti Mi-faneja, joten uskomme Xiaomin tuotteiden olevan houkutteleva vaihtoehto myös laajemmille kuluttajaryhmille”, kertoo Splendid Groupin toimitusjohtaja Kimmo Virtanen.

Xiaomin puhelimien virallinen maahantuoja Suomessa on Splendid Group yhteistyössä Group RDC:n kanssa. Virallisena jälleenmyyjänä DNA tarjoaa Xiaomi-älypuhelimille 24 kuukauden takuun.

Pörssilistautumista valmisteleva Xiaomi on viime aikoina laajentunut vauhdilla erityisesti Euroopan markkinoilla. Xiaomin markkina-asema on keskimääräistä vahvempi kotimarkkinoillaan Kiinassa sekä erityisesti Intiassa, jossa se nousi viime vuoden aikana jopa markkinajohtajaksi. Tutkimusyhtiö Canalysin mukaan Euroopassa Xiaomi ylsi alkuvuonna tammi-maaliskuussa myös jo markkinaneloseksi 2,4 miljoonan älypuhelimen toimituksilla, joilla irtosi 5,3 prosentin markkinaosuus. Xiaomi yli kymmenkertaisti toimituksensa vuotta aiemmasta.

Espanjassa Xiaomi aloitti toimintansa kuutisen kuukautta sitten, ja ylsi maassa jo 3. suurimmaksi älypuhelimissa alkuvuonna.

Xiaomin älypuhelimet ovat pääasiassa varustettu sen omalla MIUI-ohjelmistolla Android-käyttöjärjestelmän päällä, lukuun ottamatta Mi A1:tä Android Onella. Yleisesti Xiaomin laitteet ovat tunnettuja hyvästä vastineestaan rahalle, sillä tekniset ominaisuudet ovat olleet monissa vahvoja suhteessa hintaan. Varsin matalin kattein myytävien älypuhelinten ohella Xiaomi on laajentanut liiketoimintaansa laajan kumppaniyritysten verkostonsa tuotteiden myyntiin – osa näistä myös Xiaomin Mi-brändin alla – sekä erinäisiin palveluihin, joiden rooli Euroopassa kuitenkin on vähäisempi.

Xiaomia on nimitetty myös ”Kiinan Appleksi”, joka juontaa juurensa sen ajoittain hämmästyttävällä tasolle yltävästä Apple-kopioinnista. Esimerkiksi Xiaomin tuorein huippuälypuhelin Mi 8 muistuttaa monin eri tavoin Applen iPhone X:ää – ja jopa markkinointimateriaaleissa on ollut monia yhtäläisyyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja