Woody Allenin uusin saapuu teattereihin

Konkariohjaaja Woody Allenin uusin elokuva – tämän vuoden Cannesin filmifestivaaleilla erinomaisesti menestynyt – Match Point on saapumassa nyt myös laajempaan levitykseen. Useat amerikkalaiset kriitikot ovat ennustaneet Match Pointista suuren luokan comebackia Allenille jenkkiohjaajien eturiviin.

Allen, jonka ura ja tuotanto yhdistetään tiiviisti New York Cityyn, valitsi kuvauspaikaksi tällä kertaa Lontoon, koska ohjaajalla oli vaikeuksia löytää Amerikasta projektille kunnon rahoitusta. Lontoo ei kuitenkaan tuntunut Allenin mukaan oudolta valinnalta lukuisten New Yorkiin sijoittuvien elokuvien jälkeen.

- Lontoossa meni hyvin, koska kaupunki on hyvin paljon kuten New York. Kyseessä on iso hienostunut kaupunki, josta löytyy teattereita, konsertteja, museoita, ravintoloita ja liikennettä. Lontoo on kuin New York, Allen analysoi.

Suomeen todennäköisesti alkuvuodesta saapuvan leffan pääosassa nähdään muun muassa Lost in Translation -elokuvassa loistanut Scarlett Johansson. Allen ja Johansson ovat tehneet yhteistyötä Lontoossa aiemminkin, Scoop -elokuvan yhteydessä. Allen kuitenkin kiistää arvailut siitä, että Johansson olisi ohjaajan uusi muusa.

- En kutsuisi häntä muusakseni. Hän on kylläkin erinomainen näyttelijä, hieno ihminen ja miellyttävä työkumppani. Olen vain innoissani, että hän haluaa työskennellä kanssani, Allen kuvailee.

(MTV3-APTN)

Lue myös:

    Uusimmat