Windows 10:n päivitys rikkoi FLAC-äänitiedostojen tuen

Windowsin suuri October 2018 Update -päivitys on rikkonut tuen FLAC-äänitiedostoille, selviää Microsoftin tukifoorumeilta. Useat käyttäjät ovat valitelleet moninaisista ongelmista.

Tuki häviöttömille FLAC-äänitiedostoille on ollut mukana Windows 10:ssä alusta asti, mutta viime aikoina sen toiminta on alkanut paikoitellen takkuilla. Viime vuoden loppupuoliskolla julkaistun October 2018 Update -päivityksen jälkeen FLAC-tuki näyttäisi menneen toden teolla sekaisin.

Lokakuun päivityksen jälkeen FLAC-tiedostojen nimet näkyvät toistettaessa väärin, minkä lisäksi ääniraitojen toistaminen alkaa jostakin syystä vasta minuutin kohdalta. Minuuttia lyhyemmät kappaleet eivät puolestaan toistu ensinkään. Ongelmia esiintyy sekä yksittäisiä kappaleita että soittolistoja toistettaessa.

FLAC (Free Lossless Audio Codec) on vuosituhannen alussa kehitetty äänenpakkausmenetelmä, jonka avulla esimerkiksi musiikkikappaleita on mahdollista kuunnella täysin alkuperäisten kaltaisina, niin sanotusti häviöttöminä. Näin ollen FLAC-tiedostona toistetun musiikin pitäisi vastata alkuperäistä esimerkiksi MP3-tiedostoja paremmin.

Suoratoistopalveluiden kulta-aikana FLAC-tiedostojen tuen ongelmat eivät tuottane päänvaivaa kovinkaan suurelle yleisölle, mutta Microsoft on yhtä kaikki ilmoittanut olevansa tietoinen ongelmasta. Korjausta voitaneen odottaa melko pian.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja