Williamin ja Harryn kohtaaminen yllätti monet – huuliltalukija paljastaa nyt, mistä prinssiveljekset keskustelivat hautajaisissa

10:04
Asiantuntija: Näin prinssi Philipin kuolema vaikuttaa brittihoviin

Prinssiveljekset William ja Harry kohtasivat isoisänsä prinssi Philipin hautajaisissa toisensa ensimmäistä kertaa yli vuoteen.

Brittimedia kertoi jo ennen prinssi Philipin lauantaina nähtäviä hautajaisia, etteivät toistuvasti otsikoissa tulehtuneiden väliensä vuoksi olleet prinssiveljekset William ja Harry kävele rinnakkain isoisänsä arkun perässä. Tiedot pitivät paikkansa ja veljesten välissä kulkueessa käveli lauantaina heidän serkkunsa, prinsessa Annen poika Peter Philips.

Kun hautajaisseremonia Windsorin linnan mailla sijaitsevassa Pyhän Yrjön kappelissa oli ohi, ällistyivät monet, kun Williamin ja Harryn nähtiin käyvän kappelin ulkopuolella keskustelua keskenään. Ilman puolisoaan herttuatar Meghania hautajaisissa edustanut Harry käveli myös pois kappelilta yhdessä Williamin ja tämän puolison herttuatar Catherinen kanssa.

Kohtaaminen nähtiin tv-lähetyksessä varsin kaukaa ja lyhyesti, mutta brittilehdet The Sun ja Express kertovat huuliltalukijan selvittäneen, mistä William ja Harry mahdollisesti puhuivat sen jälkeen, kun he riisuivat mustat kasvomaskinsa, jotka kaikilla hautajaisvierailla oli kappelissa kasvoillaan. 

– Ne olivat juuri sellaiset kuin hän oli toivonut, huuliltalukija arvioi Harryn kommentoineen hautajaisia Williamille.

– Kyllä, se oli hienoa, eikö ollutkin? Williamin arvioidaan puolestaan vastanneen.

– Kaunis tilaisuus, ja etenkin musiikit, hänen tulkitaan kommentoineen vielä myöhemmin veljelleen.

Brittihovin jätettyään Yhdysvaltoihin asettunut prinssi Harry lensi Britanniaan pian sen jälkeen, kun hovi tiedotti perjantaina 9. huhtikuuta Edinburghin herttuan menehtyneen 99 vuoden iässä. Saavuttuaan Britanniaan Harryn kerrotaan ottaneen yhteyttä isäänsä prinssi Charlesiin ja samoin veljeensä, kuten myös serkkuihinsa prinsessa Beatriceen ja prinsessa Eugenieen

Sussexin herttua kohtasi hautajaisissa sukunsa kasvotusten ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän ja herttuatar Meghan antoivat Oprah Winfreylle kohutun haastattelunsa, jossa Meghan muun muassa antoi ymmärtää kohdanneensa rasismia brittihovissa.

– He puhuivat ja sen täytyy olla todella hyvä merkki. Toivotaan, että he pääsevät yli vaikeuksistaan, sillä kuningatar tarvitsee heitä molempia, kommentaattori Eve Pollard sanoi Expressille.

Myös kehonkielenasiantuntija Judi James arvioi, että William ja Harry näyttivät rentoutuneilta ja yhteinen hetki näytti luontevalta.

– Näimme, kuinka Harry vilkaisi Williamia ensimmäistä kertaa, kun he lähtivät kappelista ja jättivät hyvästejä. Kun he kävelivät pois, Harry tuli Williamin ja Katen seuraan, käveli heidän kanssaan ja jutteli molemmille, hän arvioi.

James kiinnitti huomionsa myös siihen, kuinka herttuatar Catherine toimi tilanteessa.

– Hän jättäytyi hetken kuluttua taka-alalle juttelemaan muiden kuninkaallisten kanssa jättäen veljekset kävelemään yhdessä rennolta vaikuttaneessa ilmapiirissä, hän kehui herttuattaren pelisilmää.

Lähteet: Express, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja