Mainos

WhatsAppista löytyi tietoturva-aukko: ryhmäkeskustelut voivat olla vaarassa – Facebookin mukaan ongelmaa ei ole

Suositun WhatsApp-viestisovelluksen yksityisiin ryhmäkeskusteluihin voi olla mahdollista päästä ilman ylläpitäjän lupaa.

Saksalaiset tutkijat ovat löytäneet tavan päästä käsiksi WhatsAppin ryhmäkeskusteluihin huolimatta sovelluksen salauksesta, kertoo teknologiasivusto The Verge. Kuka tahansa, joka kontrolloi sovelluksen palvelimia, voi lisätä ylimääräisiä ihmisiä yksityisiin ryhmäkeskusteluihin ilman ylläpitäjän lupaa.

– Ryhmäkeskustelujen tietosuoja on rikottu heti, kun kutsumaton jäsen voi päästä käsiksi kaikkiin viesteihin ja lukea ne, sanoo Paul Rösler, yksi tutkijoista.

Löydön tehneiden tutkijoiden mukaan täyden yksityisyyden takaamiseksi WhatsAppissa kannattaakin käyttää vain yksityisiä viestejä. Tarkemmin aiheesta voi lukea tutkijoiden raportista täältä.

Vaikka ongelma vaikuttaakin pintapuolisesti vakavalta, todellisuudessa WhatsAppin palvelimiin voivat päästä käsiksi vain henkilökunta, lain mukaisesti valtion viranomaiset sekä mahdollisesti hakkerit.

WhatsAppin omistavan Facebookin turvallisuusvastaava Alex Stamos vastasi raporttiin Twitterissä, ja kommentoi, että pelottavasta otsikosta huolimatta ei ole olemassa salaista tapaa päästä WhatsAppin ryhmäkeskusteluihin.

Stamos esimerkiksi muistuttaa, että aina uuden jäsen liittyessä ryhmäkeskusteluun muut jäsenet saavat tästä ilmoituksen. Stamos myös kommentoi, että WhatsApp-sovelluksen suunnitteleminen uudelleen tekisi siitä paljon vaikeamman käyttää.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: The Verge

***

1:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.