USA murskasi Suomen MM-jäällä – Nuorten Leijonien puolivälierävastustaja selvisi

Suomen alle 20-vuotiaat jääkiekkomiehet ovat hävinneet MM-kisojen alkulohkon päätösottelun Yhdysvalloille maalein 2–6. Tappio tarkoittaa sitä, että Suomi sijoittuu lohkossa toiseksi Yhdysvaltojen jälkeen.

Ottelun avauserä eteni tasaisissa merkeissä ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 1–1. Yhdysvallat karkasi toisessa erässä 4–1-johtoon, kunnes Suomi kavensi tilanteeksi 2–4 ennen toista erätaukoa.

Päätöserässä yhdysvaltalaiset tekivät vielä kaksi maalia.

–  Oli kyllä erittäin kova jääkiekko-ottelu tänään. Heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien näki, että pelissä oli iso panos, lohkovoitto. Pelivaade oli todella kova. Mielestäni kuitenkin, vaikka tulos on toi, varsinkin toisen erän loppuun meillä oli pätkä siinä – päästiin peliin kiinni siinä, Suomen päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi Discovery+ Sportille.

Lämsä kuitenkin harmitteli, että Yhdysvallat teki toisessa erässä maaleja, ja ennen Yhdysvaltojen 2–1-maalia Suomi otti tyhmän jäähyn.

–  Ei oltu riittävän viisaita, että olisi oltu tuloksessa kiinni loppuun asti. Rehellisyyden nimissä USA oli hyvä tänään, Lämsä jatkoi.

Kemell ja Hämeenaho tekivät maalit

Suomen maalit tekivät Joakim Kemell ja Lenni Hämeenaho, ja maalit syötti Aleksi Heimosalmi. Suomen maalivahtina pelannut Aku Koskenvuo torjui ottelussa 24 kertaa.

Yhdysvaltojen tehopelaaja oli Jimmy Snuggerud pistein 1+3, minkä lisäksi Logan Cooley teki tehot 1+2. Yhdysvaltojen maalivahti Trey Augustine torjui ottelussa 29 kertaa.

Suomen vastustaja puolivälierissä on Ruotsi, joka hävisi Kanadalle 1–5. Muut puolivälieräparit ovat Kanada–Slovakia, Tshekki–Sveitsi ja USA–Saksa.

Nuoret Leijonat ja Ruotsi iskevät yhteen maanantaina 2. tammikuuta klo 18 Suomen aikaa.