Wall Streetin pörssit sulkeutuivat laskussa, pääindeksit pari prosenttia pakkasella

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssit sulkeutuivat keskiviikkona laskussa.

Teollisuusindeksi Dow Jones oli päivän päätteeksi 2,0 prosenttia pakkasella. Laaja-alainen S&P  500 oli laskussa 2,1 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 2,5 prosenttia.

Pörssit olivat olleet kolme päivää nousussa, mutta demokraattien odotettua parempi menestys Yhdysvaltain välivaaleissa on lisännyt paineita arvopaperimarkkinoilla.

Republikaanit hivuttautuvat kuitenkin kohti hienoista enemmistöä edustajainhuoneessa, ja demokraateilla on vielä mahdollisuus pitää senaatti hallussaan. Tällainen jakautunut kongressi koetaan markkinoiden kannalta suopeaksi.

Pörssitunnelmiin on vaikuttanut myös myllerrys kryptovaluuttamarkkinoilla, jossa Bitcoinin arvo jatkaa laskuaan.

Yhdysvalloissa sijoittajat odottavat myös torstaina julkistettavia lokakuun inflaatiolukuja, joilla on todennäköisesti Yhdysvaltain keskuspankin Fedin toimiin. Keskuspankit ympäri maailman ovat viime aikoina nostaneet useaan otteeseen ohjauskorkojaan pyrkiessään vastaamaan laukkaavaan inflaatioon.

Aasiassa uusi pörssipäivä alkoi laskussa

Yhdysvaltain vanavedessä Aasiassa lähdettiin uuteen pörssipäivään laskussa. Hongkongin pörssin Hang Seng -indeksi oli varhain torstaina 1,35 prosentin laskussa.

Laskua nähtiin indekseissä myös Manner-Kiinassa, missä Shanghai Composite oli aamusella 0,71 prosenttia ja Shenzhen Composite 0,59 prosenttia pakkasella.

Wall Streetin tunnelmat vaikuttivat myös Tokiossa. Nikkei oli paikallista aikaa torstaina aamulla 1,02 prosentin ja laaja-alaisempi Topix 0,84 prosentin laskussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja