Vuosien odotus on ohi: Ferrari paljasti maailman tehokkaimman katumaasturin – tältä kuulostaa Purosanguen vapaasti hönkivä V12

Tältä näyttää ja kuulostaa Ferrarin katumaasturi Purosangue 2:06
Purosangue on viimein esitelty. Tältä näyttää – ja kuulostaa – Ferrarin historian ensimmäinen katumaasturi, jonka sydämenä sykkii 715-heppainen V12.

Italialainen urheiluautovalmistaja Ferrari on viimein esitellyt katumaasturimallinsa. Juuri sen, joka on ollut vuosien ajan käytännössä julkinen salaisuus.

Purosangue on Ferrarin ensimmäinen SUV-malli, ja samalla maailman tehokkain sellainen. Vaikkakaan sitä ei ilmeisesti pitäisi sellaiseksi, siis katumaasturiksi, edes kutsua.

Konepellin alta löytyvä V12-vapari tarjoilee 715 hevosvoimaa kaikille neljälle pyörälle. Nollasta sataan ampaistaan 3,3 sekunnissa ja kahteensataankin vain 10,6 sekunnissa. Huippunopeudeksi on ilmoitettu ympäripyöreähkö "yli 310 kilometriä tunnissa".

Auton keulasta julkaistiin kiusoitteleva kuva maaliskuussa, mutta nyt uutuus on paljastettu koko komeudessaan. Artikkelin yläpuolella olevalla videolla on tarjolla maistiainen myös Purosanguen kaksitoistasylinterisen muhkeista äänistä.

Kilpailijat ennättivät edelle

Jo vuonna 2018 kerrottiin, että Ferrarin tulevasta katumaasturista oli tehty Suomessakin jo seitsemän varausta. V12-moottorisena sen autoverollinen Suomi-hinta olisi melkoinen.

Vaikka ikonisen korskuvan orin lätkäiseminen neliovisen katumaasturin nokalle saattaa kovimmista Ferrari-faneista tuntua pyhäinhäväistykseltä, haluaa italialaisvalmistaja muistuttaa, että kyse on kaikin puolin täysin aidosta Ferrarista. Tähän viittaa myös auton nimi, Purosangue, joka kääntyy suomeksi puhdasveriseksi.

Ferrari ei lähtenyt mukaan SUV-kiimaan ensimmäisten urheilautovalmistajien joukossa, vaan pikemminkin pahasti jälkijunassa. Sen kovin kilpakumppani Lamborghini esitteli oman Urus-katumaasturinsa jo vuonna 2017. Vaikka Ferrarilla saatettiinkin vielä tuolloin vähän nyrpistellä neniä ajatukselle korkeasta urheiluautosta, muuttui ääni kellossa Lambon supermaasturin uskomattoman kaupallisen menestyksen myötä.

Myös brittiläinen kilpailija Aston Martin avasi katumaasturipelinsä paljon ennen Ferraria, sillä sen DBX saapui markkinoille vuonna 2019.

Lähde: Ferrari

Lue myös:

    Uusimmat