Vuokraaja, näin löydät uuden kodin: Kokeile netin sijaan lehti-ilmoitusta

Suurissa kasvukeskuksissa on vuokranantajan markkinat. Koska hakijoita on paljon, asuntojen omistajat voivat valita mieluisimmat vuokralaiset loppujen jäädessä nuolemaan näppejään.

Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita sanoo, että asunnon tarjoaminen ja hakeminen ovat siirtyneet tänä päivänä pitkälti netin asunnonvälityspalstoille ja sosiaaliseen mediaan.

– Lehti-ilmoituksen perusteella voi siis tehdä täsmäiskun. Sillä voi joko ilmoittautua vuokralaiseksi tai vastata vuokranantajan ilmoitukseen.

Urbaanilegendan mukaan esimerkiksi Kirkko & Kaupunki -lehden kautta voi tavoittaa varakkaita asunnonomistajia, jotka etsivät vuokralaista. Viita sanookin, että lehti-ilmoitus on hyvä tapa tavoittaa ne vuokranantajat, jotka vierastavat nettiä.

Anna vuokranantajan tulla luoksesi

Myös netissä voi tehdä muutakin kuin etsiä vuokrattavia asuntoja. Monet vuokrauspalvelut tarjoavat mahdollisuuden tehdä vuokralaisilmoitus, jossa vuokraaja voi listata ominaisuuksia, joita asunnolta etsii. Mahdolliset vuokranantajat voivat sitten vastata sopivalta vaikuttavien vuokralaisehdokkaiden ilmoituksiin.

– Oikeastaan ihmettelenkin niitä palveluita, joissa vuokralainen ei voi kertoa, mitä etsii. Tämä kertoo vanhakantaisista asenteista: ota jos kelpaa. Hakijalle ei tällöin anneta mahdollisuutta kertoa omista asumistarpeistaan.

Lue myös:

    Uusimmat