Vuoden 2012 tutkimussato paljastaa pitkän ja terveen elämän salaisuudet

Kulunut vuosi on tuonut paljon tietoa pitkän ja terveen elämän saavuttamisesta. Ne kertovat kuitenkin samoja tuttuja totuuksia: Harrasta liikuntaa, syö hyvin ja hymyile!

Vuoden 2012 aikana tehdyt tutkimukset osoittavat jälleen todeksi vanhat totuudet: Terveelliset elämäntavat todella kannattavat.

Ei ole koskaan liian myöhäistä parantaa tapojaan

Liikunta pitää kehon hyvässä kunnossa pidempään, joten se kannattaa. British Medical Journal -lehdessä tänä vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan liikunnan aloittaminen ja tupakoinnin lopettaminen pidensivät elinikää, vaikka elämäntapoja parannettiin vasta 75-vuotiaana.

Liikunta pitää kunnossa

Kaikki tietävät, että liikkuminen kannattaa, mutta nyt liikunnan ja pitkän, terveen elämän välisestä yhteydestä on saatu jälleen uutta tutkimustietoa. Kanadalaisyliopiston tekemän tutkimuksen mukaan säännöllinen liikunta pidensi elinikää useilla vuosilla sohvaperunoihin verrattuna.

Kotiruoka voittaa ravintolan pöperöt

Taiwanilaiskyselyn mukaan ihmiset, jotka kokkasivat kotona säännöllisesti elivät 47 prosentin todennäköisyydellä pidempään kuin ihmiset, jotka nauttivat usein noutoruokaa tai kävivät ulkona syömässä. Kun kokkaat kotona tiedät mitä syöt, eikä ruoka ole yhtä rasvaista ja suolaista.

Naura enemmän

Persoonallisuutesi voi vaikuttaa elinikääsi. Amerikkalaisen Yeshiva-yliopiston tutkimuksissa selvisi tänä vuonna, että positiivinen elämänasenne ja hymyily takaavat pidemmän elämän. Opettele siis näkemään asioiden hyvät puolet ja pidä hauskaa!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja