Vuoden 2000 Tähtituotteet nimetty

Tänä vuonna kilpailuun osallistuneiden tuotteiden tunnusmerkkejä olivat keveys ja terveysvaikutteisuus. Viljavalmisteiden sarjan voitti Atimaa-Tuotanto Oy:n Kuikan pesä -ruisvohveli. Tuote oli raadin mielestä ulkonäöltään hyvännäköinen ja erinomaisen maukas. Se sopii sekä suolaisen että makean täytteen pohjaksi ja jopa gourmet-aterioille.

Tällä hetkellä valmistamme ruisvohveleita käsityönä Kouvolassa, mutta muutaman kuukauden kuluttua on tarkoitus aloittaa tuotteen tehdasmaisempi tuotanto, kertoo Riitta Ahonen Atimaa-Tuotanto Oy:stä. - Ideamme on, että kaikki käytetyt raaka-aineet olisivat kotimaisia. Ruisvohvelissa ei ole paljoa suolaa ja rasvakin on kotimaista rypsiöljyä, huomauttaa Ahonen. Hän paljastaa, että jatkossa tuotteesta olisi tarkoitus tehdä luomutuote, jos luomuviljaa vain saadaan tarpeeksi ja tarpeeksi hyvälaatuista. Tällä hetkellä rukiisia syötäviä astioita on parhaiten saatavilla pääkaupunkiseudun S-marketeissa ja ne ovat kappalehinnaltaan noin viisi markkaa.

Viljavalmisteiden sarjasta tunnustuspalkinnon sai Myllyn Paras Oy:n Esikypsytetyt Ohrasuurimot. Tuotetta kuvailtiin maukkaaksi ja edulliseksi sekä kansanravitsemuksellisesti riisiä ja pastaa paremmaksi vaihtoehdoksi. Leivänpäällysteistä parhaimmaksi valittiin Raision Belette-kevytlevitteet, koska niissä on kyseessä selkeä uusi konsepti ja ne käyvät laajoille kansalaispiireille. Raati arvosti myös levitteiden keveyden lisäksi niiden raikasta ja hyvää makua.

Kalakeitto voitti pääruokien sarjan

Alku- ja pääruokien sekä niiden lisäkkeiden sarjan voittaja oli Chips Abp:n pakastetut Oolannin Kirjolohifileekeittoainekset. Se oli raadin mielestä helposti valmistettavaa suomalaista perusruokaa, johon tarvitsee lisätä vain vesi. Myönteistä palautetta sai myös pakkauksen kätevyys ja tuotteen kohtuuhintaisuus. Tunnustuspalkinto samassa sarjassa meni Atrian Buffet-konsepteille Combo, A la Carte ja Restaurant. Vaikka vastaava konsepti on ollut jo muissa maissa, niin raati palkitsi Atrian idean tuonnista Suomeen näyttävänä tuotekokonaisuutena.

Jälkiruuista palkinnon sai Vaasan & Vaasan Oy:n Allryte-ruissuklaapatukka. Patukkaideaa pidettiin hyvänä ja raadin mielestä paljon myönteisesti esillä ollut ruis on onnistuneesti yhdistetty suklaaseen. Tuotteessa "synti" on saatu terveelliseksi ja omalletunnolle myönteiseksi.

Juomien kuninkaaksi valittiin ilomantsilaisen PeltoHermannin Viinitilan Kiegu-marjalikööri. Tuomaristo totesi, että tuote on loppuun asti mietitty idea kotimaisesta raaka-aineesta pakkauksen viimeistelyyn. Tunnustuspalkinto myönnettiin Lieksan Laatuherkut Oy:n Hermes Monivitamiinijuomalle, sillä siinä on hyvä aistittava laatu ja miellyttävän pehmeä maku. Tuotteen päätavoitteena on laaja vitamiinivalikoima, jotka saadaan valmistusaineista, marjoista. (Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat