Volvo ilmoitti tekevänsä sen, mitä autovalmistajilta on turhaan odotettu vuosien ajan

1:38

Volvo vastaa kuluttajien toiveisiin rakentamalla Sensus-järjestelmänsä tulevaisuudessa Androidin päälle ja tuomalla siihen älypuhelimista tuttuja toimintoja.

On tunnettu tosiasia, että autovalmistajien omat infotainment-järjestelmät ovat valovuosia jäljessä esimerkiksi Googlen ja Applen kaltaisten teknologiajättien luomuksia. Pakkaa sekoittaa se, että jokaisella automerkillä on aivan omat tapansa toteuttaa niiden käyttöliittymiä ja toisinaan tuntuu, että ne ovat toinen toistaan huonompia.

Applen CarPlay ja Android Auto ovat tuoneet pientä helpotusta tilanteeseen, kun älypuhelimen ominaisuuksia on ollut mahdollista tuoda auton näytöille. Moni kuitenkin kaipaisi auton omien järjestelmien käytettävyyteen parannuksia.

Volvon ja Googlen yhteistyö on kantamassa hedelmää ja tuomassa toivotun muutoksen. Tulevissa Volvoissa niin Googlen kartat kuin äänikomennoilla toimiva avustaja ja jopa Google Play -kauppa ovat nimittäin vakiokamaa. Koko Sensus-järjestelmä tulee tulevaisuudessa rakentumaan Android-käyttöjärjestelmälle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja