Volkswagen kehittää autojen automatisoitua pysäköintiä

Volkswagen on mukana EU:n tutkimuksessa kehittämässä automaattista pysäköintiä. Mukana on kuusi kansainvälistä yritystä ja projekti kulkee nimellä V-Charge.

Lähitulevaisuudessa autot ajavat itsenäisesti parkkiin ilman ihmisen apua. Kuljettaja voi jättää auton esimerkiksi pysäköintilaitoksen ulkopuolelle ja auto suorittaa pysäköinnin itsenäisesti. Kuljettaja pystyy seuraamaan tilanteen etenemistä älypuhelimelle asennettavan applikaation kautta.

V-Charge-konseptissa autot ovat varustettu kameroilla, joita käytetään autoissa jo nykyisin. Pysäköintialueella tapahtuva muu liikenne ei siis aiheuta ongelmia, vaan auto osaa reagoida muihin ajoneuvoihin ja myös jalankulkijoihin. Mikäli kyseessä on sähköauto, osaa se hakeutua vapaaseen induktiolatausasemaan. Latauksen jälkeen auto siirtyy automaattisesti pois latausasemalta tehdäkseen tilaa seuraaville latausta kaipaaville ajoneuvoille.

Pois lähdettäessä auto tulee kuljettajan pyynnöstä määritellylle alueelle pysäköintialueen sisäänkäynnin luokse.

Automatisoitu pysäköinti mahdollistaa merkittävät ajalliset säästöt, kun kuljettajan ei tarvitse enää etsiä pysäköintiruutua. Lisäksi pysäköintitilojen käyttöä pystytään optimoimaan, koska hukkasenttejä jää automatisoidussa pysäköinnissä huomattavasti vähemmän.

Lue myös:

    Uusimmat