Volkswagen haluaa räjäyttää markkina-arvonsa pilviin – ikoninen merkki saa lähteä?

Lamborghini esitteli maailman nopeimman katumaasturin 13:17
Lamborghini Urus on maailman nopein katumaasturi.

Uutistoimisto Bloomberg kertoo nimettömän lähteen tietoihin viitaten, että Volkswagen-konserni suunnittelee luopuvansa Lamborghinista. Volkswagen on kiistänyt väitteet.

Bloombergin tietojen mukaan prosessi italialaisen superautovalmistajan eriyttämiseksi saksalaisjätistä on jo käynnissä. Lamborghini voisi olla oma itsenäinen yhtiönsä jo ensi vuoden lopussa, mikäli kyseistä lähdettä on uskominen.

Vaikka Lamborghinilla meneekin tällä hetkellä paremmin kuin koskaan, kiitos odotukset ylittäneen Urus-katumaasturin, on Volkswagenin katsottava tulevaisuuteen.

Lamborghinin tulevaisuus ei näytä enää niin ruusuiselta kuin aiemmin, sillä kiristyvät päästövaatimukset tulevat muuttamaan brändiä isolla kädellä.

Italialaismerkki on aina vannonut tehokkaiden ja vapaasti hönkivien V12- ja V10-koneiden nimeen, eikä ole lainkaan selvää, löytääkö Lambo paikkaansa hybridi- ja täyssähköautojen aikakaudella.

Lisäksi sen nykymallisto on Urus-maasturia lukuunottamatta auttamatta vanhentunut. Aventador esiteltiin kahdeksan vuotta sitten, ja Huracankin on jo viisivuotias. Sen superautojen seuraaviin sukupolviin suunnitellaan kuitenkin jo hybridivoimanlähteitä.

Volkswagenin toimitusjohtaja Herbert Diess on sanonut konserninsa tavoittelevan 220 miljardin dollarin markkina-arvoa. Kyseessä on varsin kunnianhimoinen tavoite, sillä tällä hetkellä yhtiön arvo pyörii hieman alle 90 miljardin tuntumassa, ja autokauppa yskii maailmanlaajuisesti.

Volkswagenin edustajan kertoi uutistoimisto Reutersille, että kaikki väitteet Lamborghinin eriyttämisestä ovat perusteettomia.

Lähteet: Bloomberg, ReutersMotor1

Lue myös:

    Uusimmat