Mainos

Voitko huonosti hyvässä parisuhteessa? Tässä selitys

Psykologi Tony Dunderfelt pyörittelee sitkeästi teemaa, joka on monelle täysi mysteeri: miehen ja naisen välinen suhde. Dunderfelt näkee parisuhteen kehityksessä aikojen saatossa selvän kaavan, joka on jälleen kerran murroksen äärellä.

Moni voi parisuhteessa huonosti, vaikka kaikki on näennäisesti hyvin. Tony Dunderfelt näkee taustalla selkeän kehitysmallin.

Ensimmäisen, jo taakse jääneen vaiheen mukaan nainen oli viime kädessä miehensä omistuksessa. Sadan vuoden aikana asiassa on tapahtunut huikea muutos. Elämme nyt kakkosvaihetta, jossa pyritään tasa-arvoon parisuhteessa. Tämän edessä mies ja nainen ovat ymmällään.

− Naisella on nykyään sataprosenttinen itsemääräämisoikeus elämäänsä. Hänellä on omaa rahaa ja valta tehdä juuri kuten tahtoo, Dunderfelt sanoo.

Kehityksessä ei ole sinänsä mitään vikaa. Ongelma on se, että vaikka elämme 2000-lukua, ihmisessä vaikuttavat yhä historialliset kerrostumat.

− Pintatasolla mies haluaa naisen, joka tekee itsenäisiä päätöksiä. Pinnan alla hän raivostuu ja pettyy. Tunteet jylläävät syvällä: Miksi tuo ei tee kuten minä haluan! Toisin sanoen vanhat mallit puskevat pintaan.

Lue lisää Studio55-sivulta:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.