Mainos

Voisiko seuraava matkakohteesi olla Albania? Tarjolla Välimeren rentoa rantalomailua yhdistettynä ainutlaatuiseen historiaan

Albanian kaunista rannikkoa kutsutaan usein nimellä ”uusi Kroatia”. Maa tarjoaa parhaat palat Välimeren kulttuurista: ainutlaatuisen tunnelman, maut ja vieraanvaisuuden yhdistettynä upeisiin rantoihin ja kiehtovaan historiaan.

Albania oli matkailijoilta suljettu maa vuosikymmenten ajan, mutta nyt Albania ottaa vierailijat vastaan avosylin. Albania onkin huippulomakohde niille, jotka haluavat yhdistää auringon, rannat, jännittävän kulttuurin ja sukelluksen Euroopan lähihistoriaan.

Jos unelmoit isoista rannoista ilman ruuhkia, on Albania valintasi. Tai jos pidät historiasta ja kulttuurista, et pety, sillä Albaniasta löydät runsaasti arkeologisia kaivauksia ja historiallisia kaupunkeja.

Aktiiviselle matkustajalle uusi suosikkipaikka tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia. Voit vaeltaa luonnonkauniilla vuorilla ja ihailla luonnon ihmeitä, kuten esimerkiksi ”Sinisilmälähdettä” tai osallistua historiallisia kaupunkeja ja luonnonpuistoja kiertävälle retkelle.

Saranda – Albanian ensimmäinen lomakohde

Albanian etelärannikolla sijaitseva Saranda houkuttelee matkailijoita turkoosilla uimavedellä ja viihtyisillä hotelleilla. Aallot loiskuvat rannan lohkareisiin, ja palmut reunustavat kävelykatua, jonka varrella on laaja tarjonta sekä hotelleja että ravintoloita. Monia saattaa miellyttää myös paikallisten myyjien hillitty tyyli: ostoksille ei houkutella huudellen, vaan odotetaan rauhassa, että asiakas hakeutuu itse juttusille.

Sarandalla on vuosittaisen yli 300 auringonpaistepäivän lisäksi muitakin yhteneväisyyksiä Kreikan kanssa: Saranda sijaitsee maantieteellisesti vain lyhyen laivanmatkan päässä suositusta Korfusta. Sijainnin ansiosta Saranda on myös mainio yhdistelmämatkan kohde. 

Durresin Riviera – lapsiperheiden suosikki

Durres on Albanian suurin merenrantakaupunki ja todellinen matkailun helmi. Durresin ranta on kilometrien mittainen ja leveä. Silkinpehmeää hiekkaa, iloisenvärisiä aurinkotuoleja ja oljesta valmistettuja auringonsuojia levittäytyy pitkin rantaa silmänkantamattomiin. Albanian pisimmän rannan erottaa läheisistä hotelleista ainoastaan viehättävä kävelykatu ravintoloineen ja leikkipaikkoineen perheen pienimmille. Durresin Riviera onkin todellinen lapsiperheiden unelmalomakohde!

Aktiivimatkailijoille on tarjolla paljon erilaisia vesiurheilulajeja. Kulttuurista kiinnostuneiden kannattaa tehdä retki Balkanin suurimpaan amfiteatteriin. Se on rakennettu Rooman hallintokaudella, ja se toimi muun muassa gladiaattoritaisteluiden areenana. Amfiteatteri onkin keskeinen osa Durresin historiaa.

Albanian pääkaupunki Tirana sijaitsee vain noin 30 kilometrin päässä Durresista. Päivämatka Tiranaan tarjoaa mukavan tauon auringonotosta ja uimisesta.

Himara – aitoa Albaniaa

Himara tunnetaan rantaa kiertävästä kävelykadustaan, jonka varrella on kodikkaita tavernoja ja pieniä baareja. Täällä pääset lähelle paikallista arkea. Toisin kuin Sarandassa ja Durresin Rivieralla, Himarassa aika tuntuu pysähtyneen paikoilleen. Kauniit kirkot, vanhat kivitalot ja paikalliset kalastajaveneet luovat ainutlaatuisen tunnelman. 

10 syytä matkustaa Albaniaan vuonna 2018


SALAISUUDET

Kommunistisen kauden jälkeen Albania paljastaa vihdoinkin ulkomaailmalle kiehtovan historiansa ja upean luontonsa.

RANNAT

Sekä Sarandan että Durresin Riviera tunnetaan kauniista rannoistaan, kirkkaista merivesistään ja nykyaikaisista mukavuuksista.

LUONTO

Luonnon nähtävyydet ovat poikkeuksetta Albaniassa henkeäsalpaavia.

LOMPAKKO

Albanian hintataso on eurooppalaisittan huokea.

AARTEET

Albaniassa on paljon nähtävää historiasta kiinnostuneille. Löydät arkeologisia aarteita, linnojen raunioita ja Unescon maailmanperintökohteita.

PAIKALLISVÄESTÖ

Ihmiset Albaniassa ovat vieraanvaraisia ja avuliaita. Suurin osa väestöstä puhuu myös hyvää englantia.

RUOKA

Albaniassa saat loistavaa italialaista ja kreikkalaista ruokaa yhdistettynä paikallisiin erikoisuuksiin. Tarjolla on tuoreita mereneläviä ja lihaa suoraa grillistä tai vastapoimittuja vihanneksia ja hedelmiä.

SUVAITSEVAISUUS

Albaanit ovat erittäin suvaitsevaista kansaa. Kristityt ja muslimit elävät täällä rauhallista rinnakkaiseloa.

AVULIAISUUS

”Besa" on albaniaa ja tarkoittaa uskoa ja lojaaliutta. Se tarkoittaa myös sitä, että albaanit tekevät kaikkensa suojellakseen ja auttaakseen jokaista apua tarvitsevaa.

KOSKEMATON HELMI

Albanian ainutlaatuinen historia ja se, että se on vuosikymmeniä ollut suljettu turisteilta, tekee siitä erityisen mielenkiintoisen. Albaniaan kannattaakin matkustaa juuri nyt, kun palvelut toimivat, mutta vanhasta on vielä paljon jäljellä.

Lue lisää Albaniasta ja varaa matkasi täältä

Lue myös:

    Uusimmat