”Voinko nukkua kanssasi tämän yön, äiti?” – Amanda kertoo, kuinka hänen tyttärensä kirjaimellisesti pelasti hänen henkensä

2:10
Saija vastaa työkseen perheväkivaltaa kokevien auttavaan puhelimeen.

Nuoren äidin mukaan hänen lapsensa on ainoa syy, miksi hän on hengissä traumaattisen parisuhteen jälkeen.

Love What Matters -sivusto jakoi amerikkalaisen Amanda Byramin tarinan vaikeasta menneisyydestä. Amandan mukaan hän olisi päätynyt itsemurhaan, jos hänellä ei olisi tytärtään. 

Parisuhde romahdutti henkisesti

Amandalle sanonta ”lapseni ovat ainoa syy, miksi olen elossa” on totta. Amanda kertoo jo yläasteella kohdanneensa ongelmia itsetuntonsa kanssa. Amandalla on vasemmalla puolella kasvojaan näkyvä syntymämerkki, josta häntä kiusattiin rankasti.

– Oikeat ongelmani alkoivat, kun tulin raskaaksi. Olin varma, että en selviä lapsen saamisesta, Amanda kertoo.

– Raskaus ei ollut suunnitelmissani. Olin silloin yliopistossa, minulla oli paljon ystäviä, minulla oli koko elämä edessäni.

Amanda erosi lapsensa biologisesta isästä. Siitä alkoi alamäki.

– Tapasin itseäni vanhemman miehen. Hänellä oli saman ikäinen tytär kuin minulla. Tulin niin hyvin toimeen tytön äidin kanssa. Kaikki tuntui liian hyvältä ollakseen totta, sanoo Amanda.

Amanda kuvitteli löytäneensä vierelleen sen oikean. Mutta nopeasti Amanda sai huomata, kuinka hänen kumppaninsa ei ollutkaan niin virheetön. Mies manipuloi, pilkkasi ja käyttäytyi huonosti Amandaa kohtaan, mutta Amanda pysyi silti suhteessa pitkään. 

– En ollut koskaan aiemmin tavannut ihmistä, joka yhtä aikaa sai oloni niin upeaksi ja seuraavan hetkenä repi minut kappaleiksi, kertoo Amanda.

– Tiesin, että tein tyhmän valinnan, kun jatkoi hänen kanssaan. Mutta vakuuttelin itselleni, etten koskaan enää saisi ketään muuta.

”Tyttäreni tarvitsee minua”

Parisuhde oli täynnä henkistä väkivaltaa. Amanda tunsi olonsa lohduttomaksi. Eräs yö Amanda harkitsi jopa itsemurhaa, koska tunsi olevansa pohjalla. Silloin hänen pieni tyttönsä käveli Amandan sängyn viereen.

– Voinko nukkua kanssasi tämän yön, äiti, Amandan tytär kysyi häneltä.

Amanda romahti itkuun. Hän otti tyttärensä syliin ja itki. 

– En voinut uskoa, että olin siinä pisteessä, jossa uskoin kaikkien läheisteni voivan paremmin ilman minua. Minun tyttäreni tarvitsi minua. Koska hänellä ei ole isää lähettyvillä, hänen ei tarvitse olla ilman äitiä. Vanhempani olisivat menettäneet tyttärensä, siskoni olisi ainoa lapsi, enkä voi edes kuvitella, mitä isovanhempani olisivat joutuneet käymään läpi…

– Mutta erityisesti pieni tyttöni. Miten pystyin ikinä edes kuvittelemaan, ettei hän tarvitse minua?

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

"Olen ylpeä siitä, kuinka pitkälle olen päässyt"

Seuraavat vuodet olivat Amandalle vaikeita. Amanda yritti näyttää ulospäin onnelliselta. Lopulta hänen ystävänsä näki Amandan käytöksestä, ettei kaikki ollut niin kuin pitäisi. Amanda pääsi avautumaan hänelle vuosien tuskasta. Toipuminen vaikeasta suhteesta alkoi. 

– En ole nyt kahteen ja puoleen vuoteen ajatellut mitään itsetuhoista. Olen mennyt elämässäni eteenpäin.

– Elän hyvää, yksinkertaista elämää. Välillä taistelen omakuvani kanssa, mutta en läheskään yhtä ankarasti kuin ennen. Olen ylpeä siitä, kuinka pitkälle olen päässyt.

"On monta syytä pysyä hengissä"

Amandalla on nyt kaksi lasta sekä aviomies. Amanda muistelee lämmöllä edesmennyttä ystäväänsä, joka oli tukena toipumisen aikana.

Amandan entinen mies tai hänen lapsensa biologinen isä eivät ole enää kuvioissa.

– Toivon, että tarinani auttaa muita huonosta parisuhteista kärsiviä.

– Lupaan, että on monta syytä pysyä hengissä. Älä luovuta, jatka taistelemista. Sinun elämälläsi on väliä ja pääset yli kaikista esteistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja