Mainos

Voiko ylipainoinen olla seksikäs?

Helmi halusi tietää miten lukijat suhtautuvat ylipainoon ja päättikin kysyä voiko ylipainoinen olla seksikäs. Vastauksia tuli yli 1300 kappaletta ja lähes kaikki olivat sitä mieltä, että ylipaino ei vähennä seksikkyyttä, tosin riippuen hieman koosta ja kohteesta.

Vain hieman reilu kymmenen prosenttia oli sitä mieltä, että ei missään nimessä.

– En halua olla ilkeä ketään kohtaan, mutta en pysty pitämään ylipainoista seksikkäänä. Kauniina kyllä, mutta en seksikkäänä. Olen ehkä hieman kammoinen ylipainoisuutta kohtaan, joten haluan pitää ylipainoisuuden tai edes pienen lihavuuden poissa omasta kropastani. Kurvikas on vielä seksikäs, mutta jos esim. vatsamakkarat näkyvät selvästi, niin seksikkyys kyllä tippuu pois, perustelee nimimerkki Ei pahalla.

– Kovin moni ei sitä kehtaa myöntää, kun se on heti syrjintää tai rasismia tai mitä ikinä. Mielestäni ylipaino, läski, ei ole millään lailla kiinnostavaa. Velttona roikkuva läski kuvottaa ja ahdistaa. Jos mietitään puhtaasti sitä, mikä on seksikästä, niin mielestäni se on timmi, hyväkuntoinen vartalo – ei siis myöskään mikään luuranko. Siihen, minkälaisia ylipainoiset ovat ihmisinä, en ota kantaa, kun sitä ei kysytä. Luonteet saavat olla ihan mitä vain, nyt oli puhe seksikkyydestä, kirjoittaa puolestaan nimimerkki Yök.

Sopivasti lihava

Yli 600 vastaajaa valitsi vaihtoehdon "totta kai!" Tässä heidän perusteluitaan:

– Oma körilääni on yli satakiloinen ja mahassa ylimääräisiä kiloja löytyy. Upea ja seksikäs mies, ja saadaanpahan normaalivartaloisia lapsia, kun on omat geenit sellaisia ruipeloita. Ihmisessä on muutakin kuin ulkonäkö, kertoo nimimerkki perinyt hoikkuuden.

– Kysymys on tässäkin itsevarmuudesta ja ryhdistä. Eduksi on oman vartalotyypin ja pukevien värien tunnistaminen ja niiden mukaan pukeutuminen. Kaikissa ihmisissä on jotain kaunista, mitä voi korostaa. Jos turvautuu mustaan, asusteilla saa säpinää asuun. Reippaasti metalleja tai värejä: kengät, huivit, laukut, korut, Suvikki74 kirjoittaa.

– Jokainen ihminen on omalla tavalla seksikäs, koska kropalla ei ole oikeastaan mitään tekemistä seksikkyyden kanssa, perustelee naas^.

– Miksei? Oma ukkoni ainakin tykkää mun pehmosesta peffasta. Kerran yritin laihduttaa, mutta ukko alkoi sanoa, että nyt ei ole mitään mistä ottaa kiinni. Siihen loppui kuurit ja nyt saapi olla se mikä on. Tiedän, että oma rakas ihannoi minua ja muotojani, kertoo erja.

Asiat eivät kuitenkaan ole näin mustavalkoisia. Vastaajista 43 prosenttia sanoi seksikkyyden riippuvan sekä koosta, että muistakin tekijöistä.

– Ihmisiä ylipainoisetkin ovat ja joillakin ihmisillä on esim. todella kauniit kasvot. Tiedän miehiä, jotka pitävät nimenomaan vain painavista tytöistä tuttavistani, joten tuskinpa he ajattelevat daamiaan "antiseksikkääksi". Enemmänkin tämä on katsojasta kiinni. Toinen miespuolinen ystäväni taas kauhistelee aina, miten lihavat naiset änkeävät itsensä ylipieniin vaatteisiin luullen näyttävänsä seksikkäämmille, sanoo nimimerkki katsojasta kiinni.

– Voi olla seksikäs, vaikka olisikin ylipainoinen. Mutta jos on liian ylipainoinen, niin ei kyllä miellytä, vaikka olisi miten hienosti pukeutunut. Eniten kannatan laihoja, pohtii Sh.

– Joskus hieman ylipainoinen on enemmän sinut kehonsa ja muotojensa kanssa kuin ns. normipainoiset. Ja onhan muodokkuus kaunista naisilla, kuhan sitä ei ole liikaa. Samoin miehillä hyvinkin usein pikkuinen paino tuo raameja kehoon lisää. Ei ole semmoinen cocacola-pullo ja kuka nyt luuviuluista pitää. Mies o mies ja poika o poika, sanoo heepi.


Kerro mielipiteesi ja osallistu seuraavaan Helmen äänestykseen täällä.

Koonnut: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.