Voiko tämä toimia? Jätskidieetti lupaa karistaa kilot

Kalifornian Venicessä toimiva jäätelökauppa lupaa, että neljän päivän jätskikuurilla kilot karisevat.

Losangelesilainen jäätelökauppa tarjoaa painonpudottajille mahdollisuutta kokeilla kuuria, jossa syödään neljän perättäisen päivän ajan viisi annosta eri makuisia orgaanisia ja kookospohjaisia jäätelöitä päivässä. Makujen joukosta löytyy sellaisia vaihtoehtoja kuin sitruuna-cayennepippuri-hunaja tai kookosjogurtti. Jokaisella jäätelöannoksella on vieläpä erilaiset tarkoituksensa. Yksi taistelee tulehduksia ja ruoansulatusongelmia vastaa, kun taas toinen sisältää paljon antioksidantteja.

Kuurin aikana tulee syötyä 1000–1200 kilokaloria ja 70 grammaa rasvaa päivässä. Vaikka yhdestä jäätelöannoksesta löytyy sokeria 20–25 grammaa, on kuuri todellakin suunniteltu painoaan pudottaville ihmisille.

Women's Health -sivuston haastattelema ravintoasiantuntija Brooke Alpert tyrmää kuitenkin tämän herkulliselta kuulostavan ruokavalion.

– Olipa jäätelö kookospohjaista tai ei, olen hyvin huolissani siitä saatavista ravintoaineista – tai niiden puutteesta, sanoo Alpert.

Gizmodo-sivuston Brent Rose kirjoittaa kokeilleensa tyttöystävänsä kanssa jäätelökuuria ja kumpikin onnistui pudottamaan muutaman kilon.

– Jos ateriat ovat jollain tavalla rajoitettuja, syöt todennäköisesti vähemmän – ja sen vuoksi todennäköisesti pudotat painoasi, Alpert selittää.

Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä hyväksi kehollesi. Alpert huomauttaa, että kilot tulevat heti takaisin, koska hyvin tiukasti rajattu ruokavalio ei ole sellainen, jota pystyy ylläpitämään kovinkaan kauaa. Rosen ja tämän tyttöystävän pudottamat kilot tulivatkin takaisin, kun pariskunta palasi takaisin normaaliin ruokavalioonsa.

Alpert suosittelee herkuttelemaan jäätelöllä silloin tällöin mieliteon iskiessä. Tällöin ei ole väliä, onko kyseessä maito- vai kookospohjainen herkku.

LUE MYÖS:

Näin valmistuvat maukkaat jäätelöleivokset:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat