Voiko entisen kumppanin kanssa olla vain kaveri? Miehet vastaavat

Onko kaveruus entisen kumppanin kanssa mahdollisuus vai itsestäänselvyys? AVA otti selvää ja kysyi asiaa joukolta suomalaismiehiä.

Voiko mies olla exän kanssa "vain kaveri"? Suljetaan ulos ex-puolisot, joiden kanssa on lapsia ja siksi ollaan yhteydessä. Kyse on siis muista existä, jotka ovat fb-kavereita ja siellä ollaan yhteyksissä. Miksi? Kysyy nimimerkki Jasmin19.

Selvitimme vastauksen lukijan kysymykseen. Näin miehet kommentoivat:


"Kyllä se ihan mahdollista on. Jos on esimerkiksi ollut vuosia jonkun ihmisen kanssa yhdessä, niin kyllä hänet on oppinut tuntemaan ihmisenä varmasti aika hyvinkin. Ei sellaista sidettä pysty katkaisemaan ihan vaan laastaria repäisemällä. Kiinnostus siihen, mitä toiselle kuuluu on itselläni säilynyt. Toki minä olen kyllä sitä mieltä, että että ystävyys entisen kumppanin kanssa ei ole kuitenkaan samanlaista kuin muiden ystävien kanssa. Taustalla siinä on kuitenkin parisuhde, joka epäonnistui. Jos ennen seurustelua on oltu jo ystäviä, voi olla todennäköisempää että ystävyyssuhde voi toimia samalla tavalla kuin ennen parisuhdetta. On se toisaalta myös aika lailla kiinni siitä, miten se parisuhde on päättynyt. Jos se ei ole jättänyt jälkeensä katkeruutta tai kaipuuta entiseen, niin mahdollisuus jonkinlaiseen ystävyyteen on varmasti olemassa."
– Mies, 31, sinkku

"Kyllä varmasti voi olla. Uskon vaan, että siihen menee pidempi aika, jos kyse on ollut oikeasta rakkaudesta. Se menee muuten toisen ihmisen vahtimiseksi esimerkiksi Facebookissa. Parisuhde kuitenkin on kahden ihmisen syvää ystävyyttä ja uskon, että ne kaksi ihmistä voivat kyllä olla "vain" kavereita tulevaisuudessa ja kysellä toistensa kuulumisia."
Mies, 35, sinkku

"Voi olla, mutta ei liian tiiviisti. Mielestäni ei kuitenkaan kannata katkoa siltoja. Liian tiivis kaveruus voi muuttua ongelmaksi tulevissa ihmissuhteissa."
Mies, 22, sinkku

"Voin vain puhua itsestäni. Minulla ei ole yhteyksiä ex-tyttöihin millään tapaa eikä missään muodossa. Lapseni äitiin tietysti, mutta silloinkin vain kun koskee meidän yhteistä tyttöä. Exät on syystä exiä ja sellaisina pysykööt. Numero kuuluu poistaa puhelimesta, ettei kännipäissään tee mitään öisiä avautumisviestejä ja tunnustuksia. Toki moikkaan, kun kaupungilla nähdään, mutta en kyllä kysele kuulumisia. Ei oikeastaan kiinnosta. En ole mistään katkera enkä vihainen, mutta en vaan halua. En ota niitä Facebook-kaveriksikaan. Pääsee helpommalla kumpikin. Toisilla homma jatkuu hyvinäkin ystävinä eikä se ole väärin, itselleni se ei sovi. Monet miehet ovat sellaisia, että vuosien jälkeenkin eron jälkeen "vakoilevat" exiään ja siksi haluavat olla jollakin tapaa aina yhteydessä. Ovat tavallaan vielä mustasukkaisia ja se on säälittävintä, mitä tiedän ja silloin luulisi, että naista alkaa ahdistaa ja kohta kellään ei ole hyvä olla.

Eli kaveruutta en suosittele, mutta jos toimii, niin antaa mennä vaan ja kohta huomaat, että olin oikeessa."
Mies, 46, sinkku

"Yleensä exien kanssa kaveeraaminen on tuhoon tuomittua, typerää ja johtaa hankaluuksiin. Ja jos suhde on äskettäin päättynyt niin irtipääsemisen pitkittymiseen. Jos kumpikin on oikeasti päässyt suhteesta yli, käytännössä niin että suhteesta on jo kulunut aikaa, niin miksei voisi? Onhan ex-kumppani joku, jonka kanssa on halunnut joskus olla yhdessä, toivottavasti siis ihan hyvä tyyppi?"
– Mies, 34, sinkku

"Elämä on siinä mielessä erinomainen asia, että se jatkuu. Jos jotkut tottelevat termiä ex, on ihan teistä kahdesta kiinni jääkö tuo termi pysyväksi vai muuttuuko aikanaan kaveruudella otsikoitavaksi. Mitä tulee Facebookin maailmaan, voi kysyä itseltään kuinka moni tämän maailman kaveri on oikeasti todella läheinen muutenkaan.

Mutta, jos toisen läsnäolo Facebookissa tuottaa alkuun ongelmia tai et vain haluaisi nähdä toisen statuksia, mutta et halua poistaa "kavereista", lienee helppoa laittaa "ignore" päälle. Silloin et näe toisen ilmoituksia ja ne eivät häiritse. Myöhemmin, jos haluat, voit sitten ottaa sen pois päältä ja toinen ei edes tiennyt koko asiasta.

Sosiaalinen media toimii ihan samalla tavalla kuin muukin elämä. Se tuo mahdollisuudet esille ja voit tarttua niihin tai olla tarttumatta. Eli koko kaveruus toimii kuten muutenkin: se onnistuu, jos onnistuu. Suhteet kun loppuvat eri tavoilla eri yksilöiden suhteen."
– Mies, 31, kihloissa

"Jotkut voivat, jotkut eivät. Paljolti riippuu millaisessa tilanteessa erottiin ja ihmisistä muutenkin. Omalla kohdallani ex on ollut parhaimmillaan 1,5 vuotta eron jälkeen Facebook-kaverina mutta sen jälkeen olen katsonut parhaaksi poistaa hänet Facebookista ja puhelimesta. Yhteydenpitoja oli eron jälkeen pari kertaa kuussa ja lopulta kerran kuukaudessa tai kahdessa. En ole itse ainakaan nähnyt syytä siihen, miksi exän pitäisi olla kaverina eikä vanha suola janottanut missään vaiheessa."
Mies, 31, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Esitä kysymyksesi täällä!


AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:

Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta! !


AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja