Mainos

VM:n viestintäjohtaja myöntää: Toimittajan porttikielto perusteltiin huonosti

Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Liinu Lehto myöntää tehneensä virheitä hallintarekisteritilaisuutta koskevassa jupakassa. Tilaisuudesta nousi kohu eilen, kun paljastui, että vapaalta toimittajalta Jari Hanskalta oli evätty pääsy tilaisuuteen luottamuspulan takia.  

Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja myöntää tehneensä virheitä hallintarekisteriä koskevan taustatilausuuden suhteen.

Viestintäjohtaja Liinu Lehdon mukaan oli virhe lähettää taustatilaisuuteen kutsu vain valikoidulle toimittajajoukolle. Kutsu olisi pitänyt lähettää heti kaikkiin toimituksiin, kun ottaa huomioon asian herättämän mielenkiinnon. 

Lehdon mukana toinen virhe oli, että porttikiellon saaneelle toimittajalle perusteltiin epäselvästi, miksi hän ei pääse tilaisuuteen. Tilaisuudesta nousi kohu eilen, kun paljastui, että vapaalta toimittajalta Jari Hanskalta oli evätty pääsy tilaisuuteen luottamuspulan takia. 

Lehto käy tapausta läpi kolumnissaan ministeriön nettisivuilla

Taustatilaisuus muuttui lopulta tänään avoimeksi kaikille toimittajille. Myös Hanska tuli paikalle. Hän poistui kuitenkin paikalta, koska ei halunnut sitoutua tilaisuuden luonteeseen taustatilaisuutena, vaikka valtiovarainministeriö oli etukäteen kertonut asiasta. 

Itse tilaisuudessa käytiin pääasiassa läpi jo julkisuudessa esillä olleita kysymyksiä hallintarekisteriuudistuksesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.