Visiitti hieman erikoisempaan automyymälään – tunnistatko nämä autot?

Teknavi kävi Tokion autonäyttelyn yhteydessä kurkkaamassa sisälle hieman erikoisempaan automyymälään. Etsi kuvasta Mazda MX-5 ja Nissan Micra.

Mitsuoka on pieni Japanilainen koripaja, joka tekee tänä päivänä tunnettujen englantilaisten automallien näköisiä replikoita japanilaisten autojen tekniikalla. Sillä on myynnissä useampi malli, ja näistä tunnetuimmat ovat Mazda MX-5:n pohjalle tehty ja venytetyllä akselivälillä oleva Himiko sekä Nissan Micran tekniikalle kasattu Viewt. Himiko yrittää matkia Jaguar XK120 -mallia, mutta siinä on piirteitä myös Morganista. Viewtin inspiraation lähteenä on puolestaan ollut Jaguar Mk2. Mitsuokan Mallistosta löytyy myös Nissan Fugaan eli Nissanin isoon sedaniin perustuva Bentleyn kopio Galue.

Aivan nappikauppaa ei koriräätälöinti ole, sillä Mitsuokalla on Japanissa 16 jälleenmyyjää ja se vie autoja myös Bangladeshiin, Etelä-Koreaan, Makaoon, Malesiaan, Saudi-Arabiaan ja Thaimaaseen. Ainoana eurooppalaisena maana vientilistalta löytyy – yllätys, yllätys – Englanti. Sinne on viety Himikoa viime kesästä alkaen.

Mitsuoka on perustettu vuonna 1968, ja se työllistää hieman alle 600 ihmistä. Kauneus on selvästikin katsojan silmissä.

Lue myös:

    Uusimmat