Virolta uusia matkustusrajoituksia Suomesta saapuville – tällaisia vaatimuksia rajalla esitetään maanantaista alkaen

Viro ottaa maanantaista alkaen käyttöön uusia matkustusrajoituksia Suomesta saapuville matkustajille.

Viro on asettanut Suomen niin sanotulle keltaiselle listalle koronarajoitusten suhteen. Asiasta kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR.

Suomi joutui listalle, koska Suomen koronaesiintyvyys on noussut yli 75:n kahden viikon ajanjaksolla.

Asetus tarkoittaa sitä, että Suomesta saapuvien matkailijoiden on esitettävä rajalla koronatodistus, joka todistaa matkailijan jo sairastaneen jo koronan, olevan rokotettu tai tehneen negatiiviseksi osoittautuneen koronatestin korkeintaan 72 tuntia ennen maahan saapumistaan.

Jos todistusta ei ole esittää, pitää matkailijan tulee tehdä testi rajalla. Hänen tulee eristää itsensä karanteeniin, kunnes testin tulos selviää.

Käytäntö astuu voimaan maanantaina.

Suomen lisäksi ensi viikosta alkaen Viron keltaisella listalla on Suomen lisäksi Belgia, Sveitsi ja Italia.

Virossa on käytössä myös punainen lista maille, joissa tautiesiintyvyys on yli 200.

Punaisella listalla olevia maita koskee kymmenen päivän karanteenivaatimus, joka voi lyhentyä kuitenkin toisella, aikaisintaan kuuden päivän kuluttua maahan saapumisesta saatavalla toisella negatiivisella testituloksella. Punaisen listan maita ovat Kypros, Britannia, Espanja, Alankomaat, Andorra, Malta, Portugali, Monaco, Kreikka, Irlanti, Ranska, Luxemburg ja Tanska.

Suomalaisten matkustusrajoitusten höllennykset otettiin tyytyväisenä vastaan Virossa 2:00
Katso myös: Virossa on puhuttanut paljon Suomen Virolle aiemmin asettamat matkailurajoitukset. Kesäkuussa niitä höllennettiin, mikä otettiin ilolla vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat