Viralliset kuvat: E-sarjan ylellisyys nousee uudelle tasolle

Mercedes-Benz julkaisi ensi vuoden alussa esiteltävän täysin uuden E-sarjalaisen sisätilat. Jo ensisilmäyksellä on helppo havaita yhteneväisyydet nykyisiin C- ja S-sarjalaisiin.

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy S-sarjan tyyliseen leveään kahden näytön kompleksiin, jotka ovat muotoiltu yhdeksi kokonaisuudeksi. Katsetta laskiessa tulee vastaan leveä kaareutuva kojelaudan linja, joka jatkuu aina etuovien takalaitaan saakka. Materiaalit on valittu tarkoin ja tarjolla on aitoa puuta ja nahkaa. Yhteensä erilaisia väriyhdistelmiä on saatavissa 64.

Uudessa E-sarjalaisessa on päivitetty myös kuljettajan hallinnoimien järjestelmien ohjausta. Perinteisen keskikonsolista löytyvän ohjaimen ja C-sarjalaisesta tutut kosketuslevyn kaveriksi Mercedes on tuonut ohjauspyörään kosketusnäppäimet. Nämä toimivat älypuhelimien tapaan pyyhkäisemällä sormella sivuttain ja vahvistamalla toiminto painamalla. Ilmastointia ja auton turvajärjestelmiä varten on edelleen erilliset kiinteät näppäimet.

Sisustuksen varustelumahdollisuudet nousevat lähemmäs S-sarjaa kuin koskaan ennen. Tarjolla on yhteensä viisi erilaista istuinversiota, joista ylellisin edustusautomallistosta tutut timanttikuvioidut ja rei’itettyä nahkaa olevat designo-istuimet. Hyvien istuimien lisäksi viihtyvyyttä parantaa Burmesterin high-end 3D surround - äänentoistojärjestelmä yhteensä 23 kaiuttimen voimin.

Ensi vuonna esiteltävään E-sarjalaisen on tarjolla kaksi valinnaista valojärjestelmää. Nämä ovat LED High Performance -valot ja Multibeam Led -ajovalot, joista jälkimmäiseen voidaan yhdistää mukautuva ja automatisoitu ILS-valojärjestelmä. Multibeam Led -valoissa molemmissa umpioissa on 84 yksittäin toimivaa lediä, joiden toimintaa voidaan säätää tarpeen mukaan häikäisemättä muuta liikennettä. Valmistajan ilmoittaman mukaan näiden valojen teho lähivaloilla on 2,5 kertaa perinteisiä lähivaloja parempi. Takavalojen osalta turvallisuutta parantaa automaattisesti valoisuuden mukaan vaihteleva valojen kirkkaus.

Lue myös:

    Uusimmat