Vintage-Ferrarin hinta voisi kohota pilviin, jos joku vain suostuisi myymään – nyt voidaan puhua maailman arvokkaimmasta autosta

Autourheiluun suuresti mieltynyt Preston Henn menehtyi 86 vuoden ikäisenä. Mies jätti jälkeensä auton, jolle povataan huimaa hintaa – jos sitä koskaan päästään myymään.

Amerikkalaisella Preston Hennillä oli se, mistä moni vain haaveilee. Kyse ei ole rahasta; kyse on upeasta Ferrarista.

Autourheiluun suuresti mieltynyt Henn menehtyi 86 vuoden ikäisenä. Nyt miehen omistaman vuoden 1964 Ferrari 275 GTB/C Specialen aavistellaan olevan maailman kallein auto, kertoo Bloomberg-com.

Auton hinnan voisi kivuta jopa sataan miljoonaan, jos se myytäisiin huutokaupassa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Samanlaisia menopelejä on maailmassa kolme. Auto ei ole vain osiensa summa; sillä on myös kiinnostava historia. Hennin auto voitti esimerkiksi Le Mansin 24 tunnin kilpailun vuonna 1965. Kisassa on  tavoitteena on ajaa pisin mahdollinen matka vuorokauden yhtämittaisessa ajossa.

Henn ei vuosikymmeniin myynyt autoa, vaan esitteli sitä ylpeänä omassa käytettyjen tavaroiden myyntiliikkeessään sekä drive-in-elokuvateatterin yhteydessä.

– Kymmenisen vuotta sitten hän sai suurelta japanilaiselta keräilijältä 35-40 miljoonan euron tarjouksen. Mielestäni hän vastasi "lakkaa puhumasta minulle", Hennin ystävä muistelee.

Myös Ferrari olisi halunnut auton omaan museoonsa, mutta Henn kieltäytyi.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Auton arvo riippuu siitä, mitä keräilijät ovat valmiita maksamaan siitä. Yksi saman mallin auto myytiin vuonna 2014 huutokaupassa 29,4 miljoonan dollarin hintaan.

Ammatikseen hintoja arvioivan Brian Raboldin mukaan Hennin autosta maksettaisiin luultavasti 50-75 miljoonaa dollaria, mutta koska kyseessä olisi ainutkertainen tilaisuus saada malli itselleen, hinta voisi myös yllättää.

Henn varmisti ennen kuolemaansa, että auton esittely vanhaa tavaraa myyvän liikkeensä yhteydessä jatkuisi hänen poismenonsa jälkeen. Miehen ystävän mukaan Henn piti autosta niin, että harkitsi jopa tulevansa haudatuksi siinä.

***

Ensimmäinen Ferrari käynnistettiin 70 vuotta sitten 1:38

Lue myös:

    Uusimmat