Vinkki talvilomalaisille: Tästä syystä sinun tulisi aina käyttää aurinkorasvaa lentomatkoilla

Jos haluat suojata ihoasi ryppyjen muodostumiselta ja ihosyövän riskeiltä, dermatologi suosittelee levittämään aurinkorasvaa jo ennen lentokoneeseen nousemista.

Aurinkorasva on monen lomailijan tärkein tuote riippumatta siitä, suuntautuuko loma aurinkoiselle hiekkarannalle vai hohtaville hangille. Vaikka moni tiedostaa aurinkorasvan tärkeyden, harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että rasvaa tulisi levittää iholle jo ennen lentokoneeseen astumista.

Vaikka lentokoneen ikkunat ovat verrattain pieniä, brittiläisen dermatologi Sweta Rain mukaan niiden päästämä valo riittää altistamaan ihoa syövälle ja ryppyjen muodostumiselle.

– Vieressäsi oleva ikkuna saattaa ehkä olla pieni, mutta olet lähempänä otsonikerrosta lentäessäsi kilometrien korkeudessa, Rai toteaa ja lisää, että korkeuksissa auringonsäteet ovat haitallisempia kuin maan pinnalla.

Rasvaa koko vartalosi huolellisesti ennen matkaa

Jos suojakertoimia sisältävät voiteet eivät kuulu päivittäisiin kauneudenhoitorutiineihisi, dermatologi suosittelee lisäämään suojakerroin 30:n aurinkorasvaa kahden tunnin välein auringolle altistuville alueille, kuten kasvoille. Pitkillä lennoilla aurinkorasvaa saattaa siis joutua lisäämään useampaankin otteeseen.

Ennen lentoa aurinkorasvaa tulisi levittää koko kehoon, sillä Rain mukaan vaatteet eivät aina anna riittävää suojaa auringonsäteitä vastaan. Joskus myös aurinkolasien käyttäminen saattaa olla paikallaan.

Rain mukaan meikki suojelee ihoa haitallisilta auringonsäteiltä hieman, mutta parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi asiantuntija suosittelee aurikorasvaa tai kunnon suojakertoimia sisältävää meikkivoidetta. 

Lähde: TheSun 

***

2:53

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja