Vilma Viitanen enää voiton päässä olympialaisista – Pihla Kaivo-oja myös lähellä

Suomen nyrkkeilijät Vilma Viitanen ja Pihla Kaivo-oja ottelivat voitot perjantaina olympiakarsintaturnauksessa Thaimaan Bangkokissa.

Kaivo-ojan turnausurakka käynnistyi perjantaina 50-kiloisten sarjassa selkeällä 5–0-voitolla Taiwanin Yi-Xuan Guonista. Kaivo-ojan turnaus jatkuu Haitin Kathreen Sterlingiä vastaan lauantaina.

– Seuraava matsi pitäisi olla hieman helpompi. Perjantaina vastustaja oli hyvä, mutta Pihla oli niskan päällä ja sai oman ottelun toimimaan, Suomen valmennuspäällikkö Ervin Kade kommentoi STT:lle.

Kaivo-ojan painoluokassa neljä parasta saa paikan olympialaisiin, joten voitto pitäisi napata haitilaisen lisäksi myös sitä seuraavasta vastustajasta.

Viitanen voiton päässä Pariisista

Vilma Viitanen otti perjantaina jo turnauksen kolmannen voittonsa 60-kiloisten sarjassa. Puolan Klaudia Budasz kaatui kolmen luvunlaskun jälkeen kehätuomarin keskeytykseen kolmannessa erässä.

– Nyt on hyvä fiilis totta kai, ja olen tosi ylpeä itsestäni ja tiimistä. Turnaus on kuitenkin kesken ja huomenna heti seuraava matsi, Viitanen tunnelmoi STT:lle Bangkokista.

Viitanen on yhden voiton päässä olympiapaikasta. Hän ottelee seuraavaksi Etelä-Korean Yeon-ji Ohia vastaan välierässä lauantaina.

– Otteet ovat parantuneet ja rentoutuneet matsi matsilta, joten luottoa on, että tästä ne edelleen paranevat, Viitanen totesi.

Viitasen painoluokassa on tarjolla kolme olympiapaikkaa. Välierän voitolla paikka Pariisissa olisi suoraan taskussa. Mikäli välierästä tulisi tappio, on Viitasella vielä mahdollisuus saavuttaa paikka voittamalla välierien häviäjien välinen ottelu.

– Itse lepäilen ja höpöttelen perheelle kotiin. Joukkuekavereiden kanssa pelaillaan korttia, ja laitan ajatukset muualle nyrkkeilystä. Valmentajat tekevät sen "taktiikkatyön", ja minä kuuntelen sitten, mitä he kertovat, Viitanen sanoi ja naurahti.

Suomella ei ole vielä olympiapaikkaa Pariisiin nyrkkeilyssä. Tavoitteet eivät Viitasen päätä huimaa.

– Kyllä minä saan siitä vaan voimaa, että ajattelen sitä olympiapaikkaa. Se on kuitenkin pikkutytön unelma ja mietin, kuinka hyvältä se tuntuisi. En ala kesken turnauksen ajattelemaan, että mitä jos häviäisinkin.

Juttuun korjattu Viitasen etunimi Venlasta Vilmaksi väliotsikon alla klo 16.19. 

Lue myös:

    Uusimmat