Ville Peltonen sai potkut – tilalle palkattiin NHL-legenda

Ville Peltonen on erotettu jääkiekkoseura HC Lausannen päävalmentajan paikalta. Sveitsiläisseura tiedotti Peltosen potkuista torstaina.

Lausanne on Peltosen johdolla voittanut kauden aikana pelaamistaan 48 ottelusta 19. Joukkue on Sveitsin pääsarjassa sijalla 7. Peltonen valmensi seurassa toista kauttaan. Myös urheilujohtaja Jan Alston ja apuvalmentajana toiminut Tommi Hämäläinen jättävät seuran. 

Seuran toimitusjohtaja Sacha Weibel kiitteelee seuran tiedotteessa Alstonia pitkästä työstään Lausannen eteen.

– On aina vaikeaa tehdä tällaisia päätöksiä. Mutta seuran tulevaisuus on aina etusijalla ja nykytilanne vaatii uuden alun, Weibel sanoo.

– Kiitän myös Ville Peltosta hänen tekemästään työstä ja joukkueen kanssa saavutetusta seuran parhaasta sijoituksesta viime vuonna.

Lausanne eteni viime kaudella Peltosen johdolla NLA-sarjan välieriin.

Peltosen korvaajaksi Lausanne on nimittänyt kanadalaisen Craig MacTavishin. Pelaajana yli 1000 ottelua NHL:ssä pelannut MacTavish valmensi tällä KHL:n Lokomotivia. Hän sai potkut syyskuussa. MacTavish on aiemmin toiminut pitkään Edmonton Oilersin valmentajana.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.