Mainos

Ville Niinistö kummissaan: Paavikin on Timo Soinia edistyksellisempi ihmisoikeuksien puolustaja

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö (vihr.) sivaltaa jälleen ulkoministeri Timo Soinin (ps.) kannanottoja turvapaikanhakijatilanteen suhteen.

Niinistö ihmettelee julkisella Facebook-sivullaan, että nykyään paavikin on ihmisoikeuksien puolustajana edistyksellisempi kuin Suomen ulkoministeri.

Paavi Fransiscus kehotti viikonloppuna kaikkia Euroopan seurakuntia ja uskonnollisia yhteisöjä ottamaan ainakin yhden maahanmuuttajaperheen solidaarisuuden eleenä. Hän aikoo aloittaa käytännön Vatikaanivaltiosta, jossa itse asuu.

Lauantaina myös pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti antavansa oman kotitalonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Sipilän ele on saanut runsaasti kansainvälistä mediahuomiota ja kiitosta. Asiasta kysyttäessä Soini kuitenkin ilmoitti, "ettei ole koskaan kommentoinut kenenkään ihmisen kotia koskevia asioita, eikä tee sitä nytkään".

Tänään Soinin johtama Perussuomalaiset ilmoitti, etteivät tue EU-komission ehdotusta, jossa Suomeen sijoitettaisiin 2 400 turvapaikanhakijaa jäsenmaiden kesken jaettavista 120 000:sta.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo STT:lle, että keskeinen ongelma on periaate, eli puolueen mielestä asiaa ei pidä antaa EU-päätöksenteon piiriin. Puolue katsoo, että kyse on käytännössä jäsenmaille asetetusta pakosta ottaa hakijoita vastaan.

Terhon mukaan uusi suunnitelma turvapaikanhakijoiden jakamisesta osoittaa, ettei kyse ole kertaluonteisista poikkeustoimista EU:n sisällä, kuten aiemmin kesällä puhuttiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.