Ville Niemisellä vihiä KHL:n tulevasta päätöksestä – "Tämän viikonlopun aikana"

C Moren asiantuntija Ville Niemisellä on vihiä, että jääkiekon KHL-kausi oltaisiin päättämässä tämän viikonlopun aikana.

Jokerit ja kazakstanilainen Barys Nur-Sultan vetäytyivät koronaviruspandemian myötä jo pudotuspeleistä, mutta muilta toisen playoff-kierroksen joukkueilta samaa ei nähty. Tilanne muuttui tiistaina kuitenkin siinä määrin, että KHL:n pudotuspelit päädyttiin keskeyttämään Venäjän jalkapallo- ja koripalloliigojen kanssa huhtikuun 10. päivään asti

Koronatilanne tulee ennusteiden mukaan vain pahenemaan. Ville Nieminen kertoi perjantaina kuulemastaan sisäpiiritiedosta, jonka mukaan KHL:n johto olisi nyt viheltämässä pelin poikki.

– Sarja loppuu tämän viikonlopun aikana, Nieminen sanoi C Moren Urheilusuora-ohjelmassa.

Jahkailun taustalla voittamisen kulttuuri?

Niemisen mukaan viime aikoina nähdyssä jahkailussa on ymmärrettävä venäläistä yhteiskuntaa ja voittamisen kulttuuria, jotka ohjaavat päätöksentekoa.

– SKA:n omistaja Roman Rotenberg pyörittää Venäjän jääkiekkoilua. Hänen joukkueensa Pietarin SKA on tällä hetkellä kuumin joukkue: ja he ovat suosikki ja ykköshevonen voittamaan KHL:n. Hänen halunsa voittaa ohjaa tätä keskustelua paljon, Nieminen analysoi.

KHL on kokenut tässä vyyhdissä monelta osin imagotappioita.

– Varmaan moni suomalainen miettii myös tämän jälkeen, minkälaista siellä Venäjällä on olla, ja myös ruplan kurssi tulee todennäköisesti putoamaan, Nieminen sanoi.

Urheilusuora jokaisena arkipäivänä C Morella klo 19.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat