KHL joutui viimein taipumaan: Venäjä sulkee liigojaan koronaviruksen takia

Jääkiekon KHL on ilmoittanut, että sen pudotuspelit keskeytetään Venäjän urheiluministeriön suosituksesta huhtikuun 10. päivään asti. Samalla myös jalkapallon Venäjän valioliiga ja koripallon VTB-liiga keskeytetään.

KHL on viimeisiä suuria urheilusarjoja, joissa ottelut ovat jatkuneet koronaviruksen aiheuttamasta tilanteesta huolimatta. Nyt urheiluministeriö on uutistoimisto TASS:n mukaan toistaiseksi keskeyttänyt kaikki kansainväliset urheilutapahtumat Venäjän maaperällä.

KHL ilmoitti aiemmin, että Gagarin cupin pudotuspelien toisen kierroksen alkua on lykätty viikolla eteenpäin. Sitä ennen kahdeksasta jäljellä olevasta joukkueesta jo Jokerit ja kazakstanilainen Barys Nur-Sultan olivat ehtineet jättäytyä pois leikistä.

Tiistaina kuitenkin muun muassa Moskovan aluehallinto alkoi rajoittaa julkisia tapahtumia, ja lopulta KHL sai Venäjän urheiluministeriöltä uudet ohjeet kauden jatkamisen lykkäämisestä.

KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov kertoi asiasta liigan tiedotteessa.

– KHL:lle fanit ja pelaajat tulevat ensimmäisenä. Olemme tänään yhdessä RPL:n (Venäjän jalkapalloliigan) ja VTB:n (koripalloliiga) kanssa tehneet tärkeän päätöksen. Keskeytämme kilpailutoiminnan huhtikuun 10. päivään asti, Morozov lausui.

– Vetoan teihin paitsi liigan puheenjohtajana, myös entisenä jääkiekkoilijana. Tiedän hyvin, millaisen tunnelmat voitte luoda katsomoihin, mutta tänään meidän on pakko toimia uusissa olosuhteissa. Pyydän teiltä ymmärrystä tehdyille päätöksille, Morozov vetosi.

Lue myös:

    Uusimmat