"Vilkutan Jari Kurrille kuin muka tuntisin hänet" – Patrik Laineen valmentaja hauskuutti tarinalla kiekkosankareistaan

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice sukelsi jääkiekkomuistoihin, kun häneltä kysyttiin Patrik Laineen ja Teemu Selänteen tapaamisesta Helsingissä pelatun NHL-ottelun yhteydessä. 

Pääkuvassa Tulosruutu-video Laineen kahdesta ensimmäisestä osumasta. 

Mauricen luotsaama Jets voitti Florida Panthersin 4-2 Helsingissä torstaina. Illan kuningas oli Winnipegin suomalaisässä Patrik Laine, joka mätti hattutempun.

Ennen ottelua nähtiin hieno hetki, kun Jetsissä NHL-tulokaskaudellaan ennätykselliset 76 maalia iskenyt Selänne pudotti seremoniallisen aloituskiekon Laineen ja Floridan kapteenin Aleksander Barkovin väliin. 

Selänteen ja Suomen nykyisen tähtikaksikon yhteisessä hetkessä oli paljon symboliikkaa. 

– Patrik ymmärtää tuon hetken arvon paljon minua paremmin. Olin liigassa, kun Teemu Selänne oli loistava pelaaja, ja Kanadassa hän on erittäin tunnettu tehtyään maaleja tuloskaudellaan (Winnipegissä). Patrikin kohdalla puhutaan kuitenkin eri merkityksestä. Teemu oli hänen idolinsa, ja nyt Teemu pudotti hänelle aloituskiekon, 51-vuotias Maurice kommentoi. 

Tämän jälkeen Maurice kertoi omista kiekkosankareistaan, ja esiin tuli suomalaisille erittäin tuttu nimi. 

– Me vanhemmat valmentajatkin olemme välillä kuin 5-vuotiaita. Kun luistelen ympäri kaukaloa aamujäillä ja näen Jari Kurrin juttelemassa Charlie Huddyn kanssa jäähyaitiossa, saan siitä isot kiksit. Se on minulle hienoa. 80-luvun puolivälissä olin noin 15-vuotias ja katsoin Oilersien ja Kurrin pelejä. Vilkutan hänelle (Kurri) kuin muka tuntisin hänet, mutta en tunne häntä, humoristisesta tyylistään tunnettu Maurice totesi.

– Patrik Laineelle aloituskiekko Teemu Selänteen kanssa ja tällainen peli siihen perään – hän ei ikinä unohda tätä, Jets-luotsi summasi.

Winnipeg ja Florida kohtaavat toistamiseen Helsingissä perjantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat