Viking Sallyn murhasta syytetty tanskalaismies häiritsi oikeuden tauolla uhrien omaisia ja asianajajaa: "Hän tuli aivan iholle"

2:10
Viking Sallyn henkirikoksesta syytetty väittää muistavansa huonosti tapahtumat laivalla, mutta hän muistaa auttaneensa uhreja – katso video oikeudenkäynnistä.

Matkustajalaiva Viking Sallylla yli 30 vuotta sitten tapahtuneesta murhasta ja murhan yrityksestä syytetty viisikymppinen tanskalaismies häiritsi oikeudenkäynnin tauolla uhrien omaisia ja heidän asianajajaansa.

Henkirikoksen oikeudenkäynti on jatkunut tänään kolmatta päivää Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Aamupäivällä oikeus piti tauon, kun salissa selvitettiin yhteysongelmia Tanskaan.

Tanskalaissyytetyn omat asianajajat olivat salissa tuomareiden kanssa, mutta syytetty itse odotti käytävässä, kuten muutkin asianosaiset ja yleisö.

Oikeudenkäyntiä on seuraamassa myös Viking Sallylla murhatun 20-vuotiaan saksalaismiehen kaksi siskoa ja heidän asianajajansa Timo Engels. Tauolla syytetty lähestyi heitä asiattomalla tavalla.

– Syytetty lähestyi ensin uhrin siskoja ja käveli koko ajan heidän lähellään. Siskot väistivät. Toinen heistä meni sivuhuoneeseen ja toinen lähelle poliisia. He eivät halua olla syytetyn lähellä, Engels kertoo.

– Sen jälkeen kun siskot olivat lähteneet, syytetty tuli aivan kiinni minuun. Hän tuli aivan iholle, lähes kosketuksiin. Mielestäni se oli selkeää provosointia, Engels sanoo.

Poliisi näki tilanteen

Paikalla oikeudenkäynnissä on poliisi varmistamassa istunnon asianmukaista kulkua. Poliisimies näki tapahtuneen.

– Nyökkäsin poliisin suuntaan ja hän näki myös, kun syytetty lähestyi meitä, Engels sanoo.

Poliisi ei kuitenkaan puuttunut asiaan.

Kun oikeudenkäynti pääsi jatkumaan tauon jälkeen, Engels otti asian esiin salissa. Hän sanoi tuomarille ja syytetyn omille asianajajille, että syytetyn käytös tauolla oli asiatonta ja provokatiivista.

Engels pyysi oikeutta huomauttamaan, että syytetty ei saa lähestyä omaisia ja hänen pitää pitää näihin etäisyyttä. Asianajaja sanoi salissa, että syytetty oli "tullut provokatiivisesti täysin iholle".

Oikeuden puheenjohtaja Annika Nygård pyysi syytettyä pysymään etäällä omaisista ja heidän asianajajastaan. Tämän jälkeen syytetty on pysynyt kauempana heistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja