Mainos

Viisi tapaa, jotka saavat ihmiset ärsyyntymään – ethän sorru näihin?

Seuraavista viidestä tavasta kannattaa luopua, jos haluat ympärilläsi olevien ihmisten pitävän sinusta.

Vaikka eri asiat ärsyttävät eri ihmisiä, tutkimusten mukaan on olemassa joukko tapoja, jotka saavat ihmiset näkemään välittömästi punaista. Tarkkaile omaa käytöstäsi ja pohdi, kuulostavatko seuraavat muita ihmisiä ärsyttävät tavat sinusta ehkä vähän liiankin tutuilta. 

1. Julkaiset jatkuvasti kuvia somessa

Erään tutkimuksen mukaan sosiaaliseen mediaan jaetut kuvat voivat saada lähipiirisi helposti ärsyyntymään. Jos kuvat esittävät pääasiassa perhettä, se saattaa ärsyttää ystäviäsi. Jos kuvissa esiintyy puolestaan lähinnä vain ystäviäsi, ne saattavat aiheuttaa kitkaa perheessä. Kannattaa siis vakavasti pohtia, onko kuvien julkinen jakaminen joka tilanteessa välttämätöntä. 

2. Kehuskelet nimillä

Vaikka tuntisitkin televisiosarjan tähden tai suosikkibändin laulajan, teidän välistänne suhdetta ei kannata hehkuttaa sen enempää. Eräässä sähköpostiviestejä analysoidussa tutkimuksessa kävi nimittäin ilmi, että julkisuuden henkilön mainitseminen sai vastaanottajan pitämään viestin lähettäjästä vähemmän. Vastaanottajien mukaan nimillä kehuskelu antoi lähettäjästä manipuloivan vaikutelman. 

3. Kerskailu

Osa ihmisistä sortuu tähän yleensä työhaastattelussa, mutta myös ystävien kesken jutusteltaessa. ”Teen liian paljon töitä.” ”Välitän liikaa asioista.” Vaikka tarkoituksesi olisikin hyvä, omien ominaisuuksiesi korostaminen voi saada lähipiirisi raivon partaalle.

4. Piilottelet tunteitasi

Vaikka moni saattaakin vierastaa tunteiden näyttämistä, se on loppupeleissä asia, joka voi saada ihmiset pitämään sinusta entistä enemmän. Yhdessä tähän viittaavassa tutkimuksessa osallistujille näytettiin henkilöiden kasvoja heidän katsoessaan elokuvaa. Tämän jälkeen osallistujien piti arvioida, kuinka paljon he pitivät näkemistään henkilöistä heidän reaktioidensa perusteella. Huomattavasti korkeammat pisteet saivat ne henkilöt, jotka olivat näyttäneet tunteensa ja reagoineet elokuvan kohtauksiin.

5. Et hymyile

Useissa yhteyksissä hymyn sanotaan usein tekevän ihmisestä kauniin ja helposti lähestyttävän, ja tämä väite on myös todistettu oikeaksi. Erääseen tutkimukseen osallistujille näytettiin valokuvia ihmisistä poseeraamassa eri asennoissa. Tutkimukseen osallistujien todettiin pitävän eniten kuvista, joissa henkilö hymyili.

Jos oma hymysi ei irtoa sitten millään, älä ihmettele, jos ympärilläsi olevat ihmiset eivät osoita ystävystymisen merkkejä. 

Lähde: Independent

***

0:44

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.