Viisi onnelliseksi tekevää ruokaa

Näillä herkuilla torjut kevätmasennuksen! Caring.com -sivusto listasi viisi ruokaa, jotka saavat sinut paremmalle tuulelle. Valittujen ruoka-aineiden mineraalit, aminohapot ja vitamiinit nostavat aivojen serotoniinitasoa – ja kohottavat mielialaa.

Auringonkukansiemenet

Auringonkukansiemenet ovat pellavansiementen ohella parhaimpia monityydyttymättömien rasvahappojen lähteitä. Niissä on lisäksi runsaasti sinkkiä, joka on tärkeä vastustuskyvyn säätelijä.

Auringonkukansiemenillä on rauhoittava ja rentouttava vaikutus. Siemenet nostavat myös aivojen serotoniinitasoa ja tasaavat hormonien toimintaa.

Banaani

Banaani sisältää arvokkaita ravintoaineita. Banaanissa on A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia, E-, B- ja C-vitamiineja sekä kaliumia, magnesiumia ja kuparia. Banaanin hedelmäsokerin ja kuitujen yhdistelmä pitää verensokerin pitkään tasaisena.

Saksanpähkinät

Pähkinät – erityisesti saksanpähkinät – ovat ravintoainekoostumukseltaan vailla vertaa. Ne sisältävät paljon terveellisiä rasvahappoja, vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua ja kohtalaisen laadukasta proteiinia.

Saksanpähkinät sisältävät omega3-rasvahappoja ja aminohappoja. Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan tämä yhdistelmä ehkäisee masennusta ja nostaa mielialaa.

Tumma suklaa

Suklaa todella tekee onnelliseksi, kunhan sen kaakaopitoisuus on vähintään 70 prosenttia. Melkein kaikki suklaan ainesosat nostavat mielialaa – rasva, sokeri kofeiini, flavonoidit ja muut suklaan ainesosat saavat aikaan euforian tunteen!

Kananmunat

Kananmunasta saa A-, D-, E- ja K-vitamiineja sekä erityisesti B12-vitamiinia, jota kertyy yhdestä munasta puolet päivän tarpeesta. Kananmunassa on myös kivennäisaineita, kuten rautaa, jodia ja seleeniä. Se sisältää runsaasti laadukasta proteiinia ja kohtuullisesti rasvaa, josta kaksi kolmannesta on terveellistä, pehmeää rasvaa.

Proteiinin ja hiilihydraattien ansiosta kananmunat auttavat pitämään verensokerin tasaisena ja estävät näin mielialan vaihteluita.

Lähde: The Independent

Lue myös:

    Uusimmat