Viisi naista paljastaa, miksi alkoholi on ollut olennainen osa heidän seksielämäänsä: "Mies kysyi tyrmistyneenä, pitääkö minun olla kännissä..."

2:17
Koen seksiin liittyvissä asioissa häpeää. Mitä voisin tehdä asialle? Seksuaalikasvattaja Kaisa Merelä antaa vinkkejä.

Naiset kertovat, miksi he pelkäsivät – tai pelkäävät edelleen – harrastaa seksiä selvinpäin.

The Sun haastatteli viittä eri naista, jotka kertoivat henkilökohtaiset syynsä sille, miksi alkoholin naukkailu ennen seksiä on heille tärkeää. Joillekin naisista se on mennyttä elämää, mutta toiset turvautuvat alkoholiin edelleen ennen petipuuhia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Alkoholi rentouttaa

Yksi tärkeä syy oli alkoholin rentouttavat vaikutukset. Rentoutumisen myötä estot vähenevät, mikä helpottaa joidenkin mielestä seksin harrastamista.

– Kuten monet naiset, minäkin tykkään ottaa paukun ennen seksiä, sillä se poistaa estoni, kertoo 43-vuotias Sam Walsh.

– Minun ei tarvitse olla kaatokännissä, mutta yksi lasillinen viiniä, tai kolme, auttaa minua rentoutumaan ja pääsemään sille tuulelle, hän jatkaa.

Sam suosii alkoholin nauttimista ennen seksiä myös parisuhteessa, sillä haluaa tuntea itsensä rentoutuneeksi.

Rachel Lewis, 27, mainitsee myös estojen poistumisen osasyyksi alkoholin käytölleen.

– Teininä minulla oli huono itsetunto, enkä uskaltanut lähestyä poikia. Kun täytin 21 vuotta ja lähdin juomaan, tajusin, mikä vaikutus alkoholilla on, Rachel kertoo.

– Muutaman drinkin jälkeen olin sosiaalisempi ja pystyin puhumaan pojille, hän sanoo.

Rachel kertoo alkoholin mullistaneen hänen sosiaalisen elämänsä.

– Kun olin juonut, olin puhelias ja flirttaileva. Aloitteen tekemisestä tuli helpompaa, hän kertoo.

Naiset kokivat alkoholin pönkittävän huonoa omatuntoa

Toinen esille noussut syy juomiselle oli huono itsetunto. Naiset kokivat itsetunnon kohoavan alkoholin nauttimisen myötä.

– Kun olin parikymppinen, rakastin lähteä pokailemaan. Mutta minun piti vetää kännit ennen sitä, kertoo 33-vuotias Melinda Deane.

– Olin valmis juomaan mitä tahansa. Sen jälkeen pystyin päästämään irti huolistani kehoani kohtaan, nainen sanoo.

Melinda kertoo vihanneensa ulkonäköään ja erityisesti suuria rintojaan. Treffeillä hänen piti juoda vähintään 3-4 drinkkiä jo ennen suutelua.

– Vaikka olin kännissä, harrastin seksiä vain pimeässä peiton alla, hän sanoo.

Melinda kertoo humalaisten seksiseikkailujen johtaneen moniin epämiellyttäviin kokemuksiin, kuten muistinmenetykseen, seksitautitesteihin ja jälkiehkäisypillereiden hankintaan. Äitiyden myötä hänen asenteensa itseään kohtaan on muuttunut, ja nainen on oppinut rakastamaan kehoaan.

– Nyt voin harrastaa seksiä ilman, että olen kännissä.

Myös Megan Tomas, 32, kertoo alkoholin poistaneen hänen epävarmuutensa. Avioeron jälkeen nainen koki itsensä epävarmaksi, ja hänen painonsa oli pudonnut eron aiheuttaman stressin seurauksena.

– Yksinhuoltajaäitinä luotin alkoholin rauhoittavaan vaikutukseen ja sen tuomaan itsetunnon kohotukseen, Megan kertoo.

– Viini sai minut tuntemaan itseni seksikkäämmäksi ja rentoutuneemmaksi ennen kuin menin sänkyyn jonkun kanssa. Ilman alkoholia en todellakaan olisi maannut kenenkään kanssa, hän sanoo.

Alkoholin käytöstä aiheutunut haittaa ja haavereita

Kaikki naiset kertovat juomisen aiheuttaneen heille epämukavia tilanteita ja tuntemuksia.

– Viinin kanssa raja sen välillä, olenko kivassa hiprakassa vai väsyttävässä humalassa, on häilyvä. Olen välillä juonut liikaa ja nukahtanut, Sam Walsh myöntää.

Sam kertoo humalaisen seksin johtaneen myös vaaratilanteisiin.

– Kerran aiheutin kumppanilleni mustan silmän, kun polveni osui hänen kasvoihinsa. Ongelmani on se, että humalassa yliarvioin akrobaattiset taitoni sängyssä, nainen kertoo.

Eleanor Conway, 41, kertoo alkoholin käytön ja känniseksin olleen hänelle menneisyydessä todellinen ongelma. Nyt hän on ollut viisi ja puoli vuotta raittiina. 

– Addiktioni menivät tässä järjestyksessä: alkoholi, huumeet ja seksi, nainen sanoo.

– Menin kerran treffeille erään miehen kanssa, ja tilasimme lasit viiniä ja olutta. Siinä vaiheessa kun hän oli ottanut pari siemausta lasistaan, olin juonut lähes kaiken. Tiesin, etten tulisi saamaan häneltä känniseksiä, joten lähdin menemään, Eleanor kertoo.

Erään kerran Eleanor oli seksin aikana menettänyt muistinsa. Muistin palautuessa kesken aktin hän tarttui äkkiä viinipulloon, jottei selviäisi liikaa.

– Mies kysyi tyrmistyneenä, pitääkö minun olla kännissä jotta voin harrastaa seksiä hänen kanssaan. Vastasin, että pitää.

Korkin sulkemisen jälkeen Eleanorilla kesti kaksi vuotta, että hän pystyi luopumaan myös irtoseksistä. Nykyään hän elää tervehenkistä, raitista elämää.

Rachel Lewis tajusi eräänä päivänä, ettei ole koskaan yrittänyt harrastaa seksiä ilman alkoholia. Hän ymmärsi, ettei tilanne ollut normaali ja etteivät asiat olleet oikealla tolalla.

– Kesti kaksi vuotta, että rohkaistuin harrastamaan seksiä ilman alkoholia, Rachel kertoo.

Megan Tomas puolestaan kertoo, että alkoholi sai hänet harrastamaan seksiä miesten kanssa, joihin hän ei olisi selvin päin langennut.

– Seksikään ei ollut koskaan hyvää, nainen toteaa.

Megan lopetti juomisen kaksi vuotta sitten, sillä siitä oli tullut tapa.

– Minulla oli niihin aikoihin poikaystävä, ja kun huomasin eron känniseksin ja selvin päin olemisen välillä, olin hämmästynyt, hän kertoo.

– Olen tajunnut, että seksi selvin päin on paljon parempaa. Aistini ovat terävät ja nautin olostani. On uskomaton tunne, kun muistaa kaikki intiimit yksityiskohdat, Megan sanoo.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja