Viisi kiellettyä postausta: Älä koskaan julkaise näitä asioita parisuhteestasi Facebookissa

Vaikka Facebookista on tullut tärkeä osa elämäämme, kaikkia asioita parisuhteesta ei silti kannata julkaista koko maailmalle. 

Vaikka parisuhteenne kukoistaisikin, ei kaikkea kannata jakaa sosiaalisessa mediassa. Asiantuntijat ovat listanneet viisi postausta, joiden julkaisemista kannattaa parisuhteessa vältellä.

Mieti omaa Facebook-käyttäytymistäsi ja ota näistä vinkeistä oppia tulevaisuuden varalle. 

1. Ylistävät postaukset puolisostasi

Sen sijaan, että hehkuttaisit puolisosi keittotaitoja Facebookissa, kiitä häntä mieluummin ihan kasvotusten. Vaikka puolisosi osaisikin arvostaa julkisia rakkaudenosoituksiasi, ne voivat saada ystäväsi pyörittelemään silmiään.

Monesti myös Facebookiin rakkaudenosoituksiaan julkaisevat henkilöt ovat juuri niitä, jotka ovat oikeasti tyytymättömiä parisuhteeseensa. Postauksillaan he haluavat kohottaa omaa itsetuntoaan muiden ihmisten kustannuksella.

2. Älä julkaise kuvia ilman lupaa

Aivan jokaista satunnaista otosta ei kannata julkaista sosiaalisessa mediassa. Vaikka puolisosi toilailut saisivat sinut nauramaan, ei kuvia tai videoita kannata julkaista kaikelle kansalle – varsinkaan ilman lupaa.

Yksi hyvä nyrkkisääntö onkin, että kysy aina lupa puolisoltasi ennen kuin julkaiset hänestä kuvan, olipa sisältö sitten mikä hyvänsä.

3. Vitsailet puolisosi puutteilla

Jos julkaiset hauskoja asioita puolisostasi, varmista että julkaisuympäristö on oikea. Kaikki eivät välttämättä ymmärrä julkaisuasi huumorilla, jolloin seuraukset voivat olla vakavat.

Vaikka olisitkin julkaissut postauksen rakkaudella, puolisosi ei välttämättä halua sukulaistensa tai työkavereidensa tietävän asiasta.

4. Kryptiset viestit puolisosi käytöksestä

Facebookia ei kannata ymmärtää parisuhdeterapeuttina, ja julkaista siellä puolisoa halventavaa materiaalia. Tämän vuoksi kaikkein parasta olisikin vältellä sosiaalisen median käyttöä silloin, kun tunteesi ovat pinnassa. 

Käsittele ärsytyksen aihe ensin mielessäsi ja mieti vasta sen jälkeen, onko aihe todella julkaisemisen arvoinen. Yleensä se ei ole. Riidat kannattaa selvittää kotona ilman, eikä koko maailman tarvitsee osallistua välienselvittelyihinne.

5. Mieti, onko asiasi julkinen vai yksityinen

”En voi odottaa, että tulet kotiin tänä iltana…;)” Tämän kaltaiset viestit on syytä lähettää puolisolle ihan yksityisesti. Älä koskaan lähetä seksuaalisväritteisiä kommentteja julkisen profiilin kautta. Vaikka puolisosi olisikin imarreltu viesteistä, ne eivät välttämättä ilahduta anoppia tai lastentarhanopettajaa.

Myös arkiset asiat, kuten kauppatoiveet, kannattaa lähettää ihan yksityisesti. Kaveripiiriänne ei todennäköisesti kiinnosta, että jääkaapistanne on maito loppu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja