Viisi keinoa saada yhdyntäorgasmi

Monet pitävät yhdynnässä saatua orgasmia ainoana ja oikeana orgasmina. Erinäisten tutkimusten perusteella 15–63 prosenttia naisista ei kuitenkaan onnistu saamaan orgasmia yhdynnässä. Tämä ei silti tarkoita sitä, että he olisivat kykenemättömiä saamaan yhdyntäorgasmin. Seuraavilla vinkeillä se voi onnistua.

1. Lähetyssaarnaaja-asento on monen suosikkiasento. Toisaalta naisen emättimen pohjukka on hyvin usein se alue, jonka stimulaatiolla nainen kykenee saamaan emätinorgasmin. Magneettikuvausten perusteella penis ei perinteisessä lähetyssaarnaaja-asennossa kuitenkaan mene emättimen pohjukalle asti. Ratkaisu ongelmaan on lantion kulman muuttaminen. Helpoin tapa on laittaa tyyny tai pari naisen takapuolen alle, jolloin naisen lantio kallistuu ja penis työntyy syvemmälle.

2. Kannattaa testata asentoa, jossa nainen on joko kyykyssä tai hajareisin miehen päällä. Peniksen ollessa emättimessä, nainen voi myös suoristaa jalkansa ja maata miehen jalkojen välissä tai niiden vieressä. Tämän asennon etuihin kuuluvat muun muassa seuraavat seikat:

– Nainen pystyy liikkumaan siten, että hänen klitoriksensa ja emättimensä saavat hyvin ärsykkeitä.

– Nainen pystyy itse säätelemään sitä, kuinka syvälle emättimeen penis tunkeutuu.

– Nainen voi yhdynnän aikana tehdä kiertäviä tai voimakkaita lantioliikkeitä, jotka tuottavat nautintoa hänelle ja kumppanille.

– Nainen pystyy yhdynnän aikana helposti stimuloimaan käsin klitoristaan, mikäli hän haluaa lisäkiihotusta.

– Asento tarjoaa kummallekin osapuolelle visuaalisia ärsykkeitä.

– Mies pystyy helposti hyväilemään naisen vartaloa.

Tässä asennossa stimuloituu koko emätin eli myös G-pistealue saa ärsykkeitä. Penis pääsee lisäksi lähelle kohdunsuuta. Myös emättimen takimmaisen pohjukan navanpuolinen osa saa stimulaatiota.

3. Naisen ollessa vatsallaan ja miehen yhtyessä häneen takaapäin koko emätin stimuloituu. Eniten stimulaatiota saa kuitenkin emättimen etuseinämä, joka on erittäin erogeeninen alue. Penis tulee myös lähelle kohdunsuuta. Asento mahdollistaa siten niin sanotun G-pisteorgasmin tai/ja kohdunkaulan kautta saatavan orgasmin.

Takaapäin yhtyminen on mahdollista myös niin sanotussa lusikka-asennossa, jossa mies ja nainen ovat kyljellään. Kyseisessä asennossa emättimen etuseinämä tulee erittäin hyvin stimuloiduksi. Asento on siten erinomainen, mikäli naiselle halutaan tuottaa G-pisteorgasmi.

Penis pääsee myös lähelle kohdunsuuta, mikäli mies työntää peniksen syvälle emättimeen. Mitä enemmän nainen taivuttaa vartaloaan eteenpäin ja mitä taaemmaksi mies kaartaa vartaloaan, sitä syvemmälle ja voimakkaammin penis liikkuu emättimeen. Lusikka-asennossa miehellä on erinomainen mahdollisuus stimuloida käsin naisen rintoja, pakaroita ja sukupuolielimiä.

4. Nainen makaa miehen päällä, mutta pitää jalkojaan mahdollisimman tiivisti yhdessä. Näin klitorikseen saadaan kohdistettua painetta ja kunnon stimulointia, jolloin klitorisorgasmi mahdollistuu yhdynnän aikana.

5. Vanha perinteinen mutta toimiva keino on, että nainen aktivoi yhdynnän aikana lantionpohjan lihaksiaan. Tällä tavoin saadaan aikaan voimakkaampi kitka peniksen ja emättimen välillä. Keino on erityisen suositeltava silloin, jos miehen penis on kovin ohut.


Teksti: Seksologi Kari Heusala

Kuvat: Suvi Heusala, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja