Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Viipalepikkuleipiä kevään juhliin

Viipalepikkuleipiä
ViipalepikkuleipiäMyllyn Paras
Julkaistu 02.05.2007 12:19(Päivitetty 14.08.2007 08:29)

Toukokuussa juhlitaan äitienpäivää, helluntaita, koulujen valmistujaiset ja kesän lähestymistä. Pikkuleivät kuuluvat ehdottomasti kevään juhlapöytään! Viipalepikkuleivät valmistuvat kätevästi erilaisista pakastetaikinoista, perinteisestä murotaikinasta, kauramurotaikinasta tai suklaamurotaikinasta. Perinteinen murotaikina on tehty vehnäjauhoihin, kauramurotaikinassa on mukana runsaasti kuitupitoista kaurahiutaletta ja suklaamurotakinassa on reilusti suklaata.

Mustikka-viipalepikkuleivät

n. 25-30 kpl

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400g)
  • n. 200 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • voiteluun: munaa

Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Paina sormella keskelle pitkittäin vako. Voitele tangot munalla.

Täytä pitkä vako reilusti paiston kestävällä mustikkamarmeladilla. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.

Suklaa-kirsikka viipalepikkuleivät

  • 1 pkt suklaamurotaikinaa (400g)
n. 200 g paistonkestävää kirsikka- tai vadelmamarmeladia
  • 100 g pilkottuja kirsikoita
  • 1 dl kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta
  • voiteluun: munaa
  • pinnalle: 1 ½ dl tomusokeria
  • n. 1 rkl sitruunamehua tai valmista sokerivesikuorrutetta
  • Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Paina sormella keskelle pitkittäin vako. Voitele munalla.

    Sekoita täytettä varten marmeladi, kirsikanpalat ja kookoshiutaleet/pähkinärouhe tahnaksi. Täytä sillä pitkät kolot reilusti. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus tai käytä valmista kuorrutetta (putkilosta). Tee viipaleiden päälle ohuita koristenauhoja. Anna koristelun kuivua.

    Manteli-viipalepikkuleivät

    • 1 pkt murotaikinaa (400g)
    • 1 dl mantelilastuja tai -rouhetta
    • pinnalle: munaa
    • n. 50 g mantelilastuja
    • ½ dl raesokeria

    Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Voitele tangot munalla, ripottele pinnalle mantelilastuja tai rouhetta ja raesokeria.

    Paista 200 asteisen uunin keksitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.

    Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

    Lisää aiheesta:

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotonaTämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvittiPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipideIso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 18:50
      Syöpä

      Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

    • 17:27
      Musiikki

      Tämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvitti

    • 17:24
      Ruoka

      Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

    • 15:07
      Lapset

      Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

    • 12:52
      Muotimaailma

      Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin