Viipalepikkuleipiä kevään juhliin

Toukokuussa juhlitaan äitienpäivää, helluntaita, koulujen valmistujaiset ja kesän lähestymistä. Pikkuleivät kuuluvat ehdottomasti kevään juhlapöytään! Viipalepikkuleivät valmistuvat kätevästi erilaisista pakastetaikinoista, perinteisestä murotaikinasta, kauramurotaikinasta tai suklaamurotaikinasta. Perinteinen murotaikina on tehty vehnäjauhoihin, kauramurotaikinassa on mukana runsaasti kuitupitoista kaurahiutaletta ja suklaamurotakinassa on reilusti suklaata.

Mustikka-viipalepikkuleivät

n. 25-30 kpl

  • 1 pkt kauramurotaikinaa (400g)
  • n. 200 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
  • voiteluun: munaa

Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Paina sormella keskelle pitkittäin vako. Voitele tangot munalla.

Täytä pitkä vako reilusti paiston kestävällä mustikkamarmeladilla. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.

Suklaa-kirsikka viipalepikkuleivät

  • 1 pkt suklaamurotaikinaa (400g)
  • n. 200 g paistonkestävää kirsikka- tai vadelmamarmeladia
  • 100 g pilkottuja kirsikoita
  • 1 dl kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta
  • voiteluun: munaa
  • pinnalle: 1 ½ dl tomusokeria
  • n. 1 rkl sitruunamehua tai valmista sokerivesikuorrutetta

Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Paina sormella keskelle pitkittäin vako. Voitele munalla.

Sekoita täytettä varten marmeladi, kirsikanpalat ja kookoshiutaleet/pähkinärouhe tahnaksi. Täytä sillä pitkät kolot reilusti. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus tai käytä valmista kuorrutetta (putkilosta). Tee viipaleiden päälle ohuita koristenauhoja. Anna koristelun kuivua.

Manteli-viipalepikkuleivät

  • 1 pkt murotaikinaa (400g)
  • 1 dl mantelilastuja tai -rouhetta
  • pinnalle: munaa
  • n. 50 g mantelilastuja
  • ½ dl raesokeria

Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Voitele tangot munalla, ripottele pinnalle mantelilastuja tai rouhetta ja raesokeria.

Paista 200 asteisen uunin keksitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat